Manşetler

Twitter etiketlerinde büyük değişiklik yolda

twitter etiketleri

Twitter etiketleri veya yaygın kullanılan orijinal adıyla hashtag’leri mikro blog servisindeki deneyimin en önemli parçaları arasında yer alıyor. Twitter sosyal medya evrenine en büyük armağanlarından biri olan etiketlerde önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Bu değişimin pek çok kullanıcının canını sıkması muhtemel görünüyor.

Mikro blog servisinin planladığı değişikliği ortaya çıkaran isim uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong oldu. Twitter’ın testlerini sürdürdüğü yeni yaklaşımda etiketlere tıklatmak mümkün olmuyor. Kullanıcılar hâlihazırda bir tweet’teki etikete tıklatarak aynı etiketi barındıran diğer tweet’leri hızla görebiliyor.

Televizyon kanallarında yayınlanan pek çok dizide veya spor organizasyonlarında insanlar aynı etiketle tweet atmaları konusunda teşvik ediliyor. Ya da Apple gibi şirketler etkinliklerinde #AppleEvent tarzı etiketleri kullanabiliyor. Şirketin #ShotOniPhone etiketiyle iPhone’larda çekilen fotoğrafları kolaylıkla bulabiliyor.

Planlanan değişiklikle birlikte etiketlere tıklatmak mümkün olmayacak. Bu testin arkasında ne gibi nedenlerin yattığı bilinmiyor. Ancak Wong, bunun arkasında “para kazanma” motivasyonunun olabileceğini belirtiliyor.

Wong’a göre, Twitter sadece “markalı” etiketlere kısacası reklam etiketlerini tıklatılabilir şekilde sunmayı planlıyor. Böylelikle gelir kaynaklarına bir yenisinin daha eklenmesinin hedeflendiğini tahmin etmek pek zor değil.

Twitter etiketleri için test edilen bu önemli değişikliğin hayata geçip geçmeyeceği şimdilik belirsizliğini koruyor. Mikro blog servisinin her şeyi olduğu gibi bırakması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER