Manşetler

Twitter eski tasarıma nasıl dönülür sorusunun cevabı burada

twitter eski tasarım yeni tasarım

Twitter yeni tasarım geçişini geçtiğimiz günlerde başlattı. Böylelikle Twitter.com sitesine masaüstü veya dizüstü bilgisayarından girenler yepyeni masaüstü sitesini kullanmaya başladılar. Ne var ki, yeni tasarım sorunları ve rahatsızlıkları da beraberinde getirdi. Twitter eski tasarım diline dönüş için arayışlar arttı.

Birçok kişi Twitter masaüstü web sitesi tasarımını beğenmediğine yönelik düşüncelerini dile getirdi. İşin kötü tarafı, Twitter eski tasarıma dönüş imkanını da ortadan kaldırmıştı. Neyse ki, internet üzerinde çareler tükenmiyor. Eski Twitter tasarımı isteyenler, 2019 yılında Twitter eski tasarıma nasıl dönülür sorunun cevabını arayanlar için bir çözüm bulunuyor. Üstelik oldukça kolay bir şekilde.

Zusor rumuzlu bir geliştirici GoodTwitter adı verilen basit bir eklenti tasarladı. Chrome ve Firefox için özel olarak yayınlanmış eklenti sayesinde Twitter eski tasarım ile tekrar geri geliyor.

GOODTWITTER EKLENTİSİNİ İNDİRİN

CHROME

FIREFOX

Eğer Chrome veya Firefox internet tarayıcısı kullanıyorsanız, yapmanız gereken tek şey bu uygulamayı indirmek ve Twitter.com üzerinde açtığınız sayfayı yenilemek. Gerisini uygulama hâllediyor.

Şimdiye kadar GoodTwitter 70 bini aşkın Chrome ve Firefox kullanıcısı tarafından indirildi. Her iki platformun uygulama mağazalarındaki yorum ve puanlara baktığımızda da uygulamanın epey ilgi gördüğünü anlıyoruz.

twitter yeni tasarım
GoodTwitter eklentisinden önce Twitter tasarımı
twitter eski tasarım
GoodTwitter eklentisinden sonra Twitter tasarımı

Opera kullanıcıları Twitter eski tasarımı için ne yapmalı?

GoodTwitter eklentisinin Opera versiyonu henüz çıkmadı. Ancak Reddit kullanıcılarının paylaştıklarına göre, Chrome eklentisini bu bileşen aracılığıyla Opera internet tarayıcısında çalıştırmak mümkün oluyor. Opera kullanıcıları bu yöntemi deneyerek sonuçlarını bizimle yorum alanında paylaşabilirler.

Bazılarınız bu uzantının verilerinizi gizlice ele geçirdiği ve başka yerlere gönderdiğine dair şüphe taşıyabilir. Bu tamamen geçerli bir endişe ve belki de bu nedenle, eklentinin yazarı Chrome ve Firefox versiyonlarının kaynak kodlarını GitHub üzerinde yayınladı. Deneyimli kullanıcılar Chrome ve Firefox kaynak kodlarını kontrol ederek uzantının güvenliğinden emin olabilirler.

goodtwitter eklentisi chrome web store sayfası

Eğer zamanı geldiğinde yeni Twitter tasarımı için bir şans daha vermeniz gerektiğini düşündüğünüzde, eklentiyi istediğiniz gibi kaldırma ve yeni tasarımı kullanma imkanına sahipsiniz. Eklentinin en güzel tarafı, yükleme veya kaldırma işleminden sonra herhangi bir ek işleme ihtiyaç bıraktırmaması oluyor.

Twitter eski tasarım ile kullanıcıların tweetlere daha fazla odaklanmasını sağlıyordu. Yeni tasarım ise yeni içerikleri keşfetme konusundan daha iyi gibi görünüyor. Siz neler düşünüyorsunuz, sizce hangi tasarım daha iyi? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorum alanı üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER