Manşetler

Elon Musk’ın 20 Nisan hediyesi: Twitter’dan eski mavi tiklere veda

twitter blue mavi tik twitter onaylanmış hesap

Twitter, çarşamba günü yaptığı duyuruyla, 20 Nisan itibarıyla doğrulanmış mavi tikleri ortadan kaldıracağını belirtti. Elon Musk, bu uygulamayı bir zamanlar “soylular ve köylüler sistemi” olarak adlandırmıştı ve şimdi 20 Nisan’da bu sistemin sonunu getiriyor.

Yine de, Twitter’ın bu sözünü tutup tutmayacağını ancak gerçekleştikten sonra görebileceğiz. Şirket, başlangıçta 1 Nisan’da mavi tikleri kaldırmaya başlayacağını açıklamıştı, fakat şu ana kadar bunun gerçekleşmediğini biliyoruz.

Aslında bu 20 Nisan tarihi de daha önceden belirlenmişti, Musk 11 Nisan’da bu tarihi tweetlemişti. Fakat şu anda Twitter’ın Verified hesabı tarafından bu tarih tekrar hatırlatılınca, bu sefer gerçekten gerçekleşebileceğini düşünmeye başlıyoruz.

Mavi tik rozetlerinin kademeli olarak mı yoksa bir anda mı kalkacağı henüz bilinmiyor. Rozetlerin kaldırılması işleminin “büyük ölçüde manuel” olduğu düşünülürse, süreçle ilgili bazı sorunlar yaşanabileceği öngörülüyor. Twitter’dan yapılan açıklamada ise, son dönemde popüler olan bir dışkı emojisi kullanıldı.

Eğer bu değişiklik gerçekleşirse, mavi doğrulanmış bir tik almak isteyenlerin, artık küresel olarak kullanılabilen ve abonelerine daha az reklam sunan Twitter Blue hizmetini satın almaları gerekecek. Fakat mavi tiklerin bir espri konusu haline gelmesi ve Twitter’ın kullanıcıların tiklerini gizlemek için bir özellik geliştirdiği düşünülürse, Musk’ın 44 milyar dolarlık satın almasının değerini karşılayacak sayıda insanın abone olacağından emin değiliz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER