Teknoloji

Eski Twitter çalışanı casusluk nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı

elon musk twitter

Twitter hakkında son zamanlarda çıkan haberlerin büyük kısmının merkezinde şirketin yeni sahibi bulunuyor. Ancak mikro blog servisi hakkındaki son “skandalvari” haber, eski bir çalışanı ilgilendiriyor.

Şirketin Ahmad Abouammo isimli eski çalışanı, Suudi Arabistan için casusluk yaptığı gerekçesiyle hapis 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Abouammo’nun Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın hesabına casusluk yaptığı geçtiğimiz ağustos ayında ortaya çıkarılmıştı. Abuammo’nun Suudi Arabistanlı kullanıcıların hassas bilgilerini resmi yetkililere yasadışı olarak aktardığı belirtilmişti.

Mısır doğumlu olan ve ABD’de yaşayan Abuammo için savcı 7 yılın üstünde bir hapis cezası talep etmişti. Mikro blog servisinde medya iş birliklerinden sorumlu müdür olarak çalışan Abuammo sadece görevini yaptığını savunsa da, Suudi Arabistan’dan 300 bin dolar ve 20 bin dolarlık Hublot marka saat aldığını gösteren kanıtlar bulunuyor.

Aynı davada başka bir Twitter çalışanı daha suçlanıyor

Davada Abuammo ile birlikte iki kişi daha suçlanıyor. Bunlardan biri Twitter’da çalışan Suudi vatandaşı Ali Alzabarah. Alzabarah’ın 6 binden fazla kullanıcının ve Cemal Kaşıkçı’yı destekleyen Omar Abdulaziz’in hesap bilgilerini ele geçirdiği söyleniyor. Davadaki üçüncü kişi olan Ahmed Almutairi’nin ise Twitter çalışanı ve Suudi Arabistan yönetimi arasındaki iletişimi kurduğu belirtiliyor. Bu üç isimden sadece Abuammo ABD’de bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER