Teknoloji

Twitter’ın erişim kısıtlama etiketleri kullanımda

twitter dm

Twitter’ın nefret söylemi nedeniyle bir tweet’in görünürlüğünü kısıtlayıp kısıtlamadığı artık daha kolay anlaşılacak. Mikro blog servisi, daha önce açıkladığı gibi, nefret söylemi kurallarını ihlâl ettiği düşünülen paylaşımlara etiket eklemeye başladı.

Bir tweet’in nefret söylemi politikasını ihlâl etmiş olması ihtimaline karşı, o tweet’in görünürlüğü kısıtlanacak ve altına şu etiket eklenecek: “Görünürlük sınırlandırıldı: Bu tweet Twitter’ın nefret eylemi politikalarını ihlâl etmiş olabilir”. Şirket önümüzdeki dönemde başka ihlâller için de benzer nitelikte etiketler sunmayı planlıyor.

Mikro blog servisinden yapılan açıklamada, bir tweet’in görünürlüğünü sınırlandırmanın çeşitli yolları olduğu belirtildi. Tweet’i arama sonuçlarından, Sana Özel ve Takip Edilenler sekmelerinden kaldırılması ilk yöntemler arasında yer alıyor. Buna ek olarak; eğer başka bir tweet’e yanıt olarak verildilerse yanıtlar arasında alt sıralarda göstermek, bu tweet’in yanıtlanmasını veya retweet edilmesini engellemek veya yer imleri arasına kaydedilmesine izin vermemek de sunulan çözümler arasında yer alıyor.

Twitter erişimi kısıtlanan paylaşımlar için itiraz yolunu açık tutuyor

Şirketin açıklamasında bazen bu etiketlerin uygulanmasında hata olabileceği ve bu nedenle erişimi kısıtlanan tweetlerin sahiplerinin geri bildirimler eşliğinde bu etikete itiraz edebileceği belirtildi. Ancak bu itirazın tweet üstündeki kısıtlamayı kaldırıp kaldırmayacağı konusunda bilgi verilmedi.

Mikro blog servisi, Elon Musk’ın dümene geçmesinin ardından moderasyon konusunda daha gevşek bir politika izlemeye başlamıştı. Musk, “Erişim Özgürlüğü değil, İfade Özgürlüğü” şeklinde tanımladığı bir yaklaşımı benimsiyor.

İLGİLİ HABERLER