Manşetler

Twitter’a erişim engellendi mi?

twitter-yasak-311214

Twitter yine erişim engeli ile mi karşılaştır? Popüler sosyal ağ Twitter’a web sitesinden veya mobil uygulamalarından girmek isteyenler dün gece saatlerine doğru ve gece boyunca erişimde sıkıntı yaşadılar. VPN üzerinden bağlanılmadığı takdirde Twitter’a ya hiç erişilemiyor ya da erişim çok uzun süre sonunda sağlanabiliyordu.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın web sitesi üzerinden site bilgisi sorgulaması yaptığımızda Twitter ile ilgili herhangi bir mahkeme kararının bulunmadığını görüyoruz. Bu da Twitter’ın bir mahkeme kararı sonucu erişim engellemesiyle karşı karşıya olmadığı anlamına geliyor.

Sabah saat 6’ya doğru kontrol ettiğimizde, Turkcell Superonline fiber internet bağlantısı üzerinden Twitter’a erişim sağlanamıyordu, erişim için VPN kullanmamız gerekiyordu. Ancak ondan yaklaşık bir saat sonra yeniden kontrol ettiğimizde Twitter’ın VPN olmaksızın sorunsuz şekilde açıldığını gördük.

Aynı durum Turkcell ve Vodafone’un 3G bağlantıları üzerinden de geçerli. Bu şebekelerle Twitter’a erişim hızlı ve sorunsuz şekilde sağlanıyor. Avea 3G’de üzerinden Twitter’a bağlanmak istediğimizde ise uzun süre beklemek zorunda kalıyoruz.

Facebook’a erişim tarafına baktığımızda, durumun Twitter’a erişime benzer şekilde olduğunu söyleyebiliriz.

Bu haberi ilerleyen saatlerde güncellemeyi sürdüreceğiz.

İLGİLİ HABERLER