Manşetler

Twitter’a kısıtlama bitti, sosyal ağa VPN’siz erişilebiliyor

twitter microsoft

Çarşamba günü öğleden sonra Twitter’a uygulanmaya başlanan erişim kısıtlaması perşembe gününün ilk saatlerinde sona erdi. Bazı Twitter kullanıcılarının VPN olmadan sosyal ağa erişilebildiğine dair mesajlar geçmelerinden sonra yaptığımız denemelerde biz de eskiden olduğu gibi erişebildiğimizi gördük. Mobil uygulamalardan ve web sitesi üzerinden Twitter‘a sorunsuz biçimde erişim sağlanabiliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın çarşamba akşam saatlerinde Twitter yöneticileriyle bir toplantı yaptığı haberi geçildi. Gelen bilgilere göre bu toplantı sonucunda Twitter, dezenformasyonla mücadele etme, gerçek dışı ihbar ve yalan haberleri önleme, sahte hesaplar hakkında hızlı işlem yapma gibi taahhütleri verdi.

Twitter’ın söz konusu konular hakkında daha aktif bir rol izleyeceğine dair güvence vermesinin ardından gece saatlerinde sosyal ağa erişim yeniden normale döndü.

7.7 ve 7.6 şiddetindeki yıkıcı depremlerin ardından enkaz altındaki vatandaşlarımızın durumunun kurtarma görevlilerine bildirilmesi, ihtiyaç malzemeleri hakkında önemli bilgilerin geçilmesi ve benzeri hayati konularda Twitter önemli bir haberleşme aracı niteliğini taşıyordu. Bölgedeki arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerinde önemli rol oynayan kişiler de Twitter erişim engelinin bir an önce kaldırılması yönünde ısrarlı çağrılarda bulunmuştu.

Öte yandan Twitter CEO’su Elon Musk, sosyal medya gazetecisi İbrahim Haskoloğlu’nun Twitter’a Türkiye’den girişlerde sorun olduğuna dair tweet’ini alıntılayarak durumdan kendisini haberdar eden bir kullanıcıya yanıt vermişti. Oldukça kısa olan yanıtında durumu daha iyi anlamak için gerekli temasların kurulmakta olduğunu dile getirmişti. Muhtemelen günün son saatlerinde yaşanan görüşme trafiğinin ardından Twitter erişimi normale döndü.

Bakan Yardımcısı Sayan’dan açıklama

Twitter’a erişim engelinin kaldırılmasının ardından Sayan, Twitter hesabı üzerinden bir tweet dizisi paylaştı. Yapılan toplantıda, yıkıcı afet sürecinde Twitter’ın Türkiye’ye karşı sorumluluklarını hatırlattıklarını kaydetti.

Güncelleme: Bu haber Ömer Fatih Sayan’ın Twitter’dan yaptığı açıklama ile güncellenmiştir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER