Teknoloji

Twitter gelişmiş engelleme özelliğiyle trolleri uzakta tutmayı kolaylaştırıyor

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter engellemeİnternet kimi zaman kelimenin tam anlamıyla bir “lağım çukuru”na dönüşebiliyor. Büyük bir bilgi hazinesi olsa da, internetin çok sayıda sinir bozucu kişiyle yolları kesiştirdiğini de unutmamak gerekiyor. Bu kişilere en sık rastlanan mecra olan Twitter, gelişmiş engelleme araçlarıyla akıl sağlığını korumayı kolaylaştırıyor.

Daha öncesinde Twitter’da bir kişi engellendiğinde, o kişinin tweetleri görmesinin önüne büyük ölçüde geçilse de, bazı vakalarda engellenen kişi engelleyenin tweetlerini görebiliyordu.

Twitter engelleme mekanizması, engellenen kişinin engelleyeni tekrar takibe almasına veya tweetlerini görüntülemesine izin vermiyordu. Ancak engelleyen kişinin tweetleri başka bir kullanıcı tarafından alıntılandığı veya retweet edildiği takdirde engellenenler, söz konusu tweeti görebiliyordu. Bu açığı ortadan kaldıran mikro blog servisi, artık engellenen kişinin paylaşımları görmesini tamamen önleyebiliyor.

Yeni engelleme mekanizması, engellenen kişinin engelleyene ait tweetleri alıntılama ya da retweet gibi durumlarda bile görebilmesinin önüne geçiyor.

Twitter’dan yapılan açıklamada, engelleme mekanizmasındaki değişikliğin herhangi bir olaya karşılık olarak yapılmadığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER