Manşetler

Twitter Engage ile kullanıcılara kitlelerini koruma ve izleme imkanı veriyor

twitter engage

twitter engageTwitter Engage ile içerik oluşturanların kitle yaratmasına ve korumasına yardımcı oluyor. Yeni uygulama içerik oluşturan ve kitleler üzerinde etkileri olan isimlerin, etkileşimlerini daha kolay takip etmelerini ve attıkları tweetlerin nasıl etkileşimler yarattığını öğrenmelerini sağlayacak yeni çözümler sunuyor. Twitter’da etkili isimler arasından seçilenler, uygulama sayesinde doğrudan içeriklerini yükleyip bundan bir gelir elde edebilecek.

iOS platformunda yayınlanan uygulama şu an için sadece ABD’deki kullanıcılara hizmet veriyor. Uygulamada üç temel sekme bulunuyor. Engage kullanıcıların Twitter’daki en önemli etkileşimlerini öne çıkarıyor, doğrulanmış kullanıcılardan, takipçilerinin en çok takip ettikleri hesaplardan veya en fazla etkileşim kurulan hesaplardan gelen bahsedilişleri gösteriyor. “Understand”, yani “Anla” adını taşıyan sekmede ise paylaşımlar için üst seviyeli istatistikler gösteriliyor, zamanla ne kadar etkileşimin elde edildiği gösteriliyor. “Posts”, yani paylaşımlar sekmesi de her bir paylaşım için performans rakamlarını gösteriyor.

Engage uygulamasında Twitter’da olduğu gibi bir zaman akışı bulunmuyor. Engage tweetlemeye değer veren, bunu önemseyen ünlüleri hedefliyor, ancak etkileşim konusunda Twitter’ın alanına da girmemeye dikkat ediyor.

Twitter Engage Facebook Mentions’a benziyor

Engage’in Facebook Mentions ile benzer bir modele sahip olduğunu görüyoruz. Facebook’un iki yaşına girmiş olan uygulaması ünlülere kendileri hakkındaki paylaşımları bulma fırsatı veriyor. Ancak Engage’den iki yönüyle ayrılıyor. Mentions’ın kullanımı için doğrulanmış bir Facebook hesabı gerekiyor. Halbuki Engage tüm Twitter kullanıcılarına açık. Öte yandan Facebook’un uygulaması ana uygulamaya az ya da çok benzerken, Engage ise daha çok ölçüme ve analize odaklanan bir uygulama olduğunu belli ediyor.

İLGİLİ HABERLER