Teknoloji

Twitter en yeni ve popüler tweetler arasında kolay geçişi test ediyor

twitter

Twitter kullanıcılarının en yeni ve popüler tweetler arasında geçişini kolaylaştıracak bir aracı test ediyor. Uygulamanın ana ekranına eklenen bir buton sayesinde iki farklı akış arasında rahatlıkla geçiş yapılabilecek.

Mikro blog servisi bu yöndeki hazırlığını geçtiğimiz eylül ayında duyurmuştu. Ayarlar sayfasının derinliklerine gömülen bu butonu ön plana çıkaran şirket, ilk etapta az sayıda kullanıcıyla bu özelliği test edeceğini açıkladı.

Teste kabul edilen kullanıcılar, Twitter‘ın iOS uygulamasının sağ üst köşesinde yeni bir buton görecek. Bu butona dokunulduğunda “en yeni tweetlere” veya “en popüler tweetlere” geçiş yapabilecek. Böylelikle kullanıcılar tweetleri Twitter’ın algoritmasına veya kronolojik düzene göre sıralanmış biçimde görebilecek.

Twitter algoritmik akışı 2016’da kullanmaya başlamıştı

Twitter algoritmik akışı 2016’da kullanmaya başlamıştı. Söz konusu akış, kullanıcılar için hangi tweetlerin önemli olduğunu otomatik olarak belirliyor. Ancak kronolojik akışın bozulması ve bu nedenle zaman zaman eski tweetlerin öne çıkarılması, mikro blog servisinin yoğun biçimde eleştirilmesine de neden olmuştu. Buna karşılık, bazı kullanıcılar da insanların artık çok sayıda hesap takip ettiğini ve kronolojik akışla kimi tweetlerin gözden kaçabildiğini savunuyor. Twitter’ın her iki tarafı da memnun etmek için bulduğu bu ara çözümün ne kadar başarılı olacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER