Teknoloji

Twitter en son atılan tweet’leri görmek için daha kullanışlı bir yol deniyor

apple twitter

Twitter salı günü yaptığı açıklamada, kullanıcıların zamana göre sıralanmış, yani kronolojik akışlarına biraz daha kolay biçimde geçmelerinin yeni bir yolunu test ettiğini duyurdu.

Şu anda, takip ettiğiniz hesapların tweet’lerini görmek için iki farklı yol var: Twitter’ın bunları sizin için düzenlemesine ve zaman akışından bağımsız olarak sunmasına izin verebilir veya bunları zamanlarına göre sıralanmış, daha eskiye doğru gidecek biçimde görüntüleyebilirsiniz. Bunun için zaman akışınızın sağ üst köşesinde buluna üç yıldızlı simgeye tıklamanız ve menüden uygun seçeneği seçmeniz gerekiyor. Zaten birisi aktif durumdayken diğeri seçenek hâline geliyor.

Ancak Twitter şimdi, iOS cihazı kullanan bazı kullanıcılarda bunun yerine, ekranın üst kısmında Ana Sayfa ve En Son olmak üzere iki yeni sekmeyi test ediyor.

Twitter’a göre değişiklik aşağıdaki gibi görünüyor. Eğer listeleri sabitlerseniz, sekmeler alışılmış bir görünüm kazanacaktır:

Twitter en son tweetler için gösterimi ile işleri kolaylaştıracak

Bu değişiklik, akışlar arasında geçiş yapmak için daha az dokunuş anlamına geleceği ve hangi yayına baktığınızı bir bakışta anlamanızı kolaylaştıracağı için dikkate değer bir ilerleme olacak gibi görünüyor. Bununla birlikte, Twitter’ın bu testi daha geniş bir alana yaymayı planlayıp planlamadığı ve eğer öyleyse, bunun ne zaman olabileceği henüz belli değil.

İLGİLİ HABERLER