Teknoloji

Twitter emojilere eşitlik getiriyor

twitter emoji

Twitter‘da kullanıcılara meramlarını anlatmaları için 280 karakterlik bir alan tanınıyor. Bu sınır yeterli görünse de, özellikle derdini anlatırken emojileri sıklıkla kullananlar için çeşitli problemler oluşabiliyor. Örneğin, bazı emojiler 280 karakter sınırından tam 14 karakter götürebiliyor. Bu durumu düzeltmek için harekete geçen Twitter, bundan böyle tüm emojilerin sadece iki karakterlik alan kaplayacağını açıkladı.

Twitter’ın yaptığı bu değişikliğin altında başka nedenler de yatıyor. Örneğin, insan figürlerinin gördüğü emojilerde standart versiyon ile farklı renk tonlarındaki versiyonlar arasında karakter sayısı bakımından fark olabiliyor. Bir emojinin beyaz tenli versiyonu üç karakter götürürken, siyah tenli versiyonunda kullanılan karakter sayısı dokuza çıkabiliyor. Söz konusu farklılıklar cinsiyet düzleminde de görülebiliyor.

Twitter‘ın emojileri değerlendirme konusunda yaşadığı sorunun sayısal etkisi, bazı emojilerde daha net biçimde hissediliyor. Örneğin, erkek aşçı emojisinin kodları sadece erkek ve yemek pişirme emojilerinin birleşiminden oluşurken; aile emojisinde birbirinden farklı kombinasyonlar devreye giriyor. Bu kombinasyonlar da tweetlerde kalan alanı küçültüyor.

Twitter küçük ancak önemli bir adım attı

Twitter gerçekleştirdiği değişiklikle küçük ancak önemli bir adım atmış oldu. Emojiler arasında eşitlik sağlayan mikro blog servisi, herkese diledikleri ten rengini karakter sayısı korkusu yaşamadan kullanma yolunu açmış oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER