Teknoloji

Twitter emoji kütüphanesini yeni ifadelerle genişletiyor

twitter emojiTwitter emoji kütüphanesini “Emoji 5.0” olarak anılan yeni his simgelerini de kapsayacak biçimde genişletiyor. Konuya ilişkin duyuru, tasarımcı Brian Haggerty tarafından yapıldı. Güncelleme henüz tüm kullanıcılara dağıtılmış değil.

Yeni emojileri görmek isteyenler ilk etapta bunu sadece Twitter.com üzerinde yapabilecek. Mikro blog servisinin iOS, Mac, Android Nougat uygulamaları ve TweetDeck’te yeni emojileri kullanabilmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

Güncellemeyle birlikte Twitter farklı cinsiyetler ve ten renkleri için daha kapsayıcı emoji seçeneklerine kavuşuyor. Güncelleme mikro blog servisi için oldukça uygun görünen üç emojiyi de beraberinde getiriyor. Kaş kaldıran emoji, ağzını kapatarak kıkırdayan emoji ve “sus işareti” yapan emoji bundan böyle mikro blog servisinde kullanılabilecek.

Twitter emoji kütüphanesine 69 yeni ifade ekledi

Güncellemeyle birlikte Twitter’ın emoji kütüphanesine 69 yeni seçenek daha eklenmiş oldu. Emoji 5.0 ile gelen yeni emojilerin büyük kısmı Unicode 10.0 güncellemesinin parçası niteliğini taşıyor. Henüz tüm üreticiler ve işletim sistemleri söz konusu güncellemeyi desteklemiyor. Ancak 2017’nin sonu itibarıyla Twitter’ın yeni emoji seçeneklerinin her platform ve cihazda görülebilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER