Teknoloji

Twitter emoji ile reklam kitlesi belirlemeye izin veriyor

apple twitter

twitter emojiTwitter’ın sunduğu yeni özellikleri kullanıcıları ne kadar etkilediği, teknoloji dünyasında sıklıkla tartışılan konular arasında yer alıyor. Ancak bu durum mikro blog servisinin reklam verenleri baştan çıkarmak ve gelirlerini artırmak amacıyla yeni imkanlar sunmasını engellemiyor. Twitter amaç doğrultusundaki en güncel girişiminde son yılların en popüler kavramlarından biri olan emojilerden faydalanmayı planlıyor.

Twitter emoji ile reklam hedeflemesine izin veriyor

Şirketler hali hazırda Twitter’a reklam verirken, reklamlarının tweetlerinde belli kelimelere yer veren kullanıcılara gösterilmesini sağlayabiliyor. Mikro blog servisi, bu imkanı biraz daha geliştirerek şirketlerin tweetlerdeki emojilere göre reklam hedeflemesi yapmalarının önünü açıyor.

Böylelikle tweetinde pizza emojisi kullanan bir kişinin Domino’s veya başka bir pizza zinciri tarafından Twitter’a verilen reklamlarla karşılaşma ihtimali artıyor.

Twitter emoji üzerinden reklam hedeflemesi yapılırken, kullanıcıların tutkularının ve hislerinin dikkate alınacağının altını çizdi. Emoji kullanımına göre reklam gösteriminin nasıl sonuçlar doğuracağı ise önümüzdeki dönemde anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER