Teknoloji

Twitter Elon Musk’ın özel uçağının konumunu paylaşan hesabı kapattı

avrupa birliği twitter elonjet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk kasım ayında yaptığı bir paylaşımda ifade özgürlüğüne olan bağlılığını “ElonJet” isimli Twitter hesabı üzerinden örneklendirmişti. Özel jetinin rotasını takip edip paylaşan bu hesabın kendisi için doğrudan bir güvenlik riski oluşturduğunu söyleyen Musk, buna rağmen hesabı kapatmadığını belirtmişti. Ancak Twitter ElonJet hesabı konusundaki fikrini değiştirmiş gibi görünüyor.

Bu fikir değiştirme sürecinin gelgitlerle dolu olduğu da rahatlıkla söylenebilir. ElonJet hesabını askıya alan Twitter, bir süre sonra hesabı yeniden açtı. Ancak bu geri dönüş fazla uzun sürmedi ve hesap bir kez daha askıya alındı. Hâlihazırda ElonJet hesabının kapalı olduğunu belirtmekte fayda var.

Bu kararın temelinde ise yeni bir Twitter politikası bulunuyor. Mikro blog servisinden yapılan açıklamada, kamusal bir etkinlik veya etkileşimle bağlantılı olmadığı sürece başka birinin canlı konumunun paylaşılmasının yasaklandığı belirtildi.

Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Bir kişi başka birinin canlı konumunu Twitter’dan paylaştığında fiziksel zarar riski artıyor. Bu nedenle söz konusu bilgileri paylaşan tweetleri kaldıracağız ve başka birinin canlı konumunu paylaşma amacıyla oluşturulan hesaplar da askıya alınacak.”

Kullanıcılar kendi konumlarını diledikleri şekilde paylaşmaya devam edebilecek. Eski konum bilgileri ise aradan belli bir zaman geçtikten ve fiziksel zarar riski ortadan kalktıktan sonra paylaşılabilecek. Yani “X kişiyi 3 saat önce şurada gördüm” şeklinde bir tweet atmak problem olmayacak.

Twitter ElonJet hesabına geri dönüş yolunu kapattı

Twitter ElonJet hesabına ise geri dönüş yolunu kapatmış gibi görünüyor. Hesabı yöneten üniversite öğrencisi Jack Sweeney’nin kişisel hesabı da askıya alınırken, Musk’ın Sweeney hakkında dava açacağı açıklandı.

İLGİLİ HABERLER