Manşetler

Twitter yönetimi Elon Musk’ın teklifine temkinli yaklaşıyor

elon musk twitter

Twitter CEO’su Parag Agrawal, Elon Musk tarafından sunulan 43 milyar dolarlık satın alma teklifinin değerlendirildiğini açıkladı. Agrawal söz konusu açıklamayı şirket çalışanlarına yaptı.

Çalışanlarla gerçekleştirilen 25 dakikalık “acil” soru-cevap toplantısında konuşan Agrawal, kurulun Musk’ın teklifine ne zaman cevap vereceği konusunda bilgi paylaşmadı. Twitter CEO’su, yönetim kurulundaki hakim görüş konusunda da sessiz kalmayı tercih etti. Agrawal’in bu ketum tutumunun daha detaylı bir açıklama bekleyenleri mutsuz edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Twitter CEO’su, yönetim kurulunun titiz bir süreç yürüteceğini belirtti ve şirket hissedarlarının çıkarları doğrultusunda en iyi kararın alınacağının altını çizdi.

Agrawal, Twitter’ın CEO’luğunu geçtiğimiz kasım ayında şirketin kurucusu Jack Dorsey’den devralmıştı. Hâlâ “çiçeği burnunda” olarak tanımlanabilecek CEO, çalışanların Musk’ın şirketin tamamına satın almasına ilişkin bazı soruları da yanıtladı. Bir çalışanın olası işten çıkarmalarla ilgili sorusuna cevap veren Agrawal, bu sürecin doğrudan bireysel performans değerlendirmelerine bağlı olmayacağını belirtti. Agrawal, şirketin hisselerinin borsadan çekilmesi durumunda çalışan hisse opsiyonlarına ne olacağı sorusuna ise “Henüz bu konuda bir spekülasyonda bulunmak için erken” şeklinde yanıt verdi.

Musk, bu toplantıdan önce yaptığı açıklamada teklifinin kesinlikle hissedar oylamasına sunulması gerektiğini belirtmişti. Vancouver’daki TED 2022 konferansında konuşan Musk, teklifinin para kazanmakla ilgili olmadığını ve teklifi yaparken ekonomik koşulları pek fazla umursamadığını dile getirmişti. Dünyanın en zengin insanı olan Musk, Twitter’ın ifade özgürlüğünü korumasını istediğini ve algoritmasının da dışarıya açılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Agrawal’in açıklamaları, Twitter yönetiminin Elon Musk tarafından sunulan teklife ve Musk’ın taleplerine hemen olumlu yanıt vermeyeceğini gösteriyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu konunun gündemden inmeyeceği rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER