Teknoloji

Twitter Elon Musk’ın paylaşımlarını öne çıkarmak için özel bir sistem oluşturmuş

twitter elon musk
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter‘ın ana sayfasındaki “Sana özel” sekmesinde kullanıcılar bir süredir her şeyden çok Elon Musk’ın paylaşımlarıyla karşılaşıyor. Platformer’ın haberine göre, bunun temelinde şirket mühendisleri tarafından oluşturulmuş bir sistem bulunuyor. Twitter Elon Musk paylaşımlarını öne çıkaracak bu sistemi çok kısa bir süre önce hayata geçirmiş gibi görünüyor. Sistemin oluşturulma nedeni de bir hayli ilginç.

Habere göre, Elon Musk’ın kuzeni James Musk geçtiğimiz pazartesi günü ABD’ye göre sabah saatlerinde şirketin Slack kanalına “acil” koduyla bir mesaj gönderdi. Söz konusu mesajda, “platform ölçeğinde bir etkileşim” sorununun olduğu belirtildi ve kod yazabilen herkesten yardım istendi.

Twitter yönetimini, daha doğrusu Musk ailesini harekete geçiren sorun ise oldukça ilginç: ABD Başkanı Joe Biden’ın Super Bowl finalinden önce Philadelphia Eagles’a desteğini belirten tweetinin Elon Musk’ın Super Bowl paylaşımından daha fazla etkileşim alması.

Görünen o ki; Musk’ın paylaşımı silinmeden önce 9.1 milyon görüntüleme alırken, aynı süre zarfında Biden’ın tweeti 29 milyondan fazla görüntülendi. Ancak Musk’ın paylaşımlarının yeterince görüntülenmemesi konusundaki sorunu Super Bowl’dan önce başlamış gibi görünüyor. Platformer’ın haberine göre, Musk Twitter’ın geri kalan iki baş mühendisinden bir tanesini kendisine “Söyledikleriniz artık ilgi çekmediği için tweetleriniz eskisi kadar etkileşim almıyor” dediği için kovdu.

Twitter Elon Musk paylaşımlarının neden az etkileşim aldığını inceliyor

Yaklaşık 80 Twitter çalışanın Musk’ın paylaşımlarının az etkileşim almasının nedenleri üstünde çalıştığı söyleniyor. Son aylarda pek çok kişinin Musk’ı sessize almış veya engellemiş olabileceği nedenlerden biri arasında sayılıyor. Buna ek olarak, meşru sorunlar da ayrıca inceleniyor gibi görünüyor. Zira Twitter’ın standart sisteminde de çok etkileşim alınan tweetler öne çıkarılıyor.

Twitter Elon Musk tweetlerinin etkileşim sorununa çözümü özel bir kodla yapay bir yolla bulmuş gibi görünüyor. Musk’ın tweetlerini herkesin zaman akışına düşüren mikro blog servisi, bu yolla sahibine aradığı etkileşimi verebilmişe benziyor. Ancak bunun kullanıcılarda yol açtığı bıkkınlığın uzun vadede Twitter’ın aleyhine işleyeceğine söylemek çok da yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER