Manşetler

Twitter-Elon Musk kavgası mahkemeye taşındı

elon musk twitter

Twitter Elon Musk ile yaşadığı anlaşmazlığı mahkemeye taşıdı. Sosyal medya şirketi, satın alma anlaşmasına uymayan dünyanın en zengin insanını mahkemeye verdi. Mikro blog servisi, Musk’ın mahkeme zoruyla kendisini satın almasını sağlamaya çalışıyor.

Musk, geçtiğimiz nisan ayında duyurulan 44 milyar dolarlık anlaşmadan vazgeçtiğini kısa süre önce duyurmuştu. SpaceX ve Tesla CEO’su Twitter’ın platformdaki bot aktivitesi ve istenmeyen hesaplar konusunda gerekli bilgileri sağlamamasını gerekçe olarak göstermişti.

Twitter tarafından mahkemeye sunulan dava dilekçesinde şu ifadeler yer alıyor: “Twitter Musk’ın gelecekte başka ihlâllerde bulunmasını engellemek, Musk’ın yükümlülüklerini yerine getirmesini sağlamak ve birkaç olağanüstü koşulun yerine getirilmesinin ardından satışın tamamlanması için bu adımı atıyor.”

Mikro blog servisinden konuyla ilgili olarak başka bir açıklama gelmezken; şirketin yönetin kurulu başkanı Brett Taylor, davanın “Elon Musk’ı eylemlerinden sorumlu tutmak” amacıyla açıldığını belirtti.

Elon Musk davanın duyulmasından kısa süre sonra “Oh, ironiye bakın” şeklinde Türkçeye çevrilebilecek alaycı bir paylaşım yaptı.

Twitter ve Elon Musk arasındaki satın alma anlaşmasının geçerlilik tarihi 24 Ekim 2022 itibarıyla sona erecek. Dolayısıyla mikro blog servisi davanın duruşmalarının bu tarihten önce başlamasını hedefliyor. Şirketin eylül ayının ortasında dört günlük bir duruşma süreci için talepte bulunduğu da öğrenildi. Sosyal medya şirketi, Musk’la olan hukuk mücadelesi için Wachtell, Lipton, Rosen & Katz isimli hukuk bürosuyla anlaşmıştı. Bu büronun davanın Delaware Temyiz Mahkemesi’nde güçlü bağlantılarının olduğu ve satın alma davalarında uzmanlaştığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER