Teknoloji

Twitter adını Elon Musk olarak değiştirenlerin hesaplarını kilitliyor

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter elon muskTwitter kripto para dolandırıcılarıyla mücadele konusunda yeni bir yöntemi uygulamaya koymuş gibi görünüyor. Mikro blog servisi artık görüntü ismini “Elon Musk” olarak değiştiren doğrulanmamış hesapları otomatik olarak kilitliyor. Eğer telefon numarasıyla bağlı olmayan, onaylanmamış bir hesabınız varsa, görünen isminizi Elon Musk yaptığınız anda hesabınız kilitleniyor. Twitter Elon Musk kilidinden kurtulmak içinse hem bir CAPTCHA testinden geçmek hem de Twitter’a bir telefon numarası vermek gerekiyor.

Twitter’dan konuya ilişkin olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Platformumuzda zararlı etkinliklere karşı sürdürdüğümüz mücadelemizde zararlı faaliyetlerde sıklıkla kullanılan terimleri hedef alan yeni yöntemleri test ediyoruz. Bu yöntemlerimizi zararlı aktivitelerdeki değişikliklere bağlı olarak yenilemeyi sürdüreceğiz.”

Şirket Elon Musk dışında başka bir isim için benzer bir önlemi uygulamaya koyup koymadığı konusunda ise bilgi vermedi.

Bu önlem sayesinde Twitter kullanıcıları hesaplarının gerçekliğini isimlerini Elon Musk olarak değiştirerek kontrol edebiliyor. Yeni önlemin hedefinde Musk’ın aktif Twitter hesabını taklit etmesi için tasarlanmış botlar bulunduğu için yeni önlem, bir tür bot ayıklama aracı işlevini de görüyor.

Blockchain teknolojilerinin popülaritesinin artması ve geçtiğimiz yıl Bitcoin fiyatlarında yaşanan büyük artış, dolandırıcıları harekete geçirmişti. Bu furyaya kayıtsız kalamayanları kandırmak için hem Twitter’da oldukça aktif olan hem de gerçek şöhretini sürekli artıran Elon Musk’ın ismini kullanan dolandırıcılar, oluşturdukları bot hesaplarla pek çok kişiyi kandırmıştı.

Twitter Elon Musk isminin botlar tarafından kullanılmasını engellese de, bunun dolandırıcılarla mücadele konusunda tek başına yeterli olması pek muhtemel görünmüyor. Şirketten daha önce yapılan bir açıklamada, bot hesapların açılma hızının kapatılma hızından daha yüksek olduğunu belirtilmişti. Dolayısıyla Twitter’ın çözmesi gereken ilk problemin bu hızı kesmek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER