Manşetler

Twitter Elon Musk’ı eleştiren çalışanlarını işten kovdu

twitter elon musk

Twitter Elon Musk’ın şirketin kontrolünü ele almasının ardından iş gücünde yüzde 50’lik bir kesintiye gitmişti. Sözleşmeli çalışanlarıyla da yollarını ayıran şirkette işten çıkarmalar devam ediyor. Ancak bunların en yenisi daha öncekilerden biraz farklı görünüyor.

Twitter yeni patronu Elon Musk ile herkese açık şekilde “tartışan” veya başka bir tabirle “fikir alışverişinde bulunan” üç çalışanını işten çıkardı. Bu çalışanlardan biri olan Eric Frohnhoefer, Musk’ın Twitter Android uygulamasının yavaş çalıştığını söyleyip özür dilediği paylaşımına yanıt vermiş ve bu ifadenin yanlış olduğunu belirtmişti. Bu noktada Frohnhoefer’in altı yıldır Twitter Android uygulaması üzerinde çalıştığı bilgisini vermekte fayda var.

Twitter’ın yanı sıra SpaceX ve Tesla’nın da CEO’su olan Musk, Frohnhoefer’e uygulamayı düzeltmek için neler yaptığını sordu ve kendisinden doğru bilgileri vermesini istedi. Frohnhoefer de bunun üzerine üç madde sıraladı. Uygulamanın az kullanılan özelliklerle dolu olduğunu söyleyen Frohnhoefer, uygulamanın yıllardır biriken bir “teknoloji borcunun” bulunduğunu belirtti ve özelliklerin performansın önüne geçtiğine dikkat çekerek ağ yanıtları için fazla beklendiğini de sözlerine ekledi.

İkilinin “fikir alışverişi” bir süre daha devam etti. Bir takipçinin “Görüşlerinizi özelden aktarsanız olmaz mıydı?” sorusuna Frohnhoefer “Belki o da sorularını özelden sormalıydı. Belki Slack veya e-posta kullanmalıydı” şeklinde bir yanıt verdi. Bundan kısa bir süre sonra Elon Musk Twitter hesabından Frohnhoefer’in kovulduğu bilgisini paylaştı.

Frohnhoefer, kovulmasının ardından Forbes sitesine yaptığı açıklamada kendisine şirketten bir bildirim gelmediğini ve dizüstü bilgisayarının birdenbire kapandığını dile getirdi. Şirkette artık kimsenin kimseye güvenmediğini söyleyen eski Twitter çalışanı, Musk’ın yönetimi devralmasının öncesinde şirkette herkesin düşüncelerini daha özgür şekilde ifade edebildiğini belirtti.

Twitter Elon Musk’ın paylaşımına yanıt veren başka isimleri de kovdu

Aynı paylaşımın bir diğer kurbanı da Ben Leib isimli mühendis oldu. Daha önce şirkette zaman akışlarından sorumlu teknoloji lideri olarak görev yapan Leib, Musk’ın paylaşımına “ne söylediği hakkında fikri yok” şeklinde bir karşılık verince işini kaybetti. Musk’ın özür tweet’ine yanıt verip kovulan bir diğer isim ise Sasha Solomon oldu.

Twitter Elon Musk’ın şirketin dümenine geçmesinin ardından ciddi bir değişim yaşıyor. Göreve gelir gelmez üst düzey yöneticilerin işine son veren Musk, iş gücünde yüzde 50 oranında kesintiye gitmişti. Twitter Blue aboneliğinin fiyatını 8 dolara çıkaran Musk, mavi tik sahipliğini de Blue aboneliğine bağlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER