Teknoloji

Twitter’dan Elon Musk’ın iddialarına yanıt geldi

elon musk twitter

Elon Musk bir süre önce Twitter için verdiği 44 milyar dolarlık tekliften vazgeçtiğini açıklamış ve bir hukuk savaşının fitilini ateşlemişti. Mikro blog servisinden yapılan ilk açıklamada, anlaşmadan vazgeçen Musk’ın hukuki yaptırımlara hazır olması gerektiği belirtilmişti. Şirket tarafından ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na gönderilen yeni açıklamada, Musk’ın eylemleri “geçersiz ve yanlış” olarak tanımlandı.

Musk ve avukatları mikro blog servisini bot ve sahte hesap sayıları konusunda “yanlış ve yanıltıcı” bilgiler vermekle suçlamıştı. Somut bir kanıt olmadan yapılan açıklamalarda, bot sayılarının Twitter’ın iddia ettiğinden çok daha yüksek olduğu belirtilmişti.

Mikro blog servisinin avukatları sonunda bu iddiaya cevap verdi. Musk’ın avukatlarına hitaben yazılan mektupta şirketin kendi üstüne düşen yükümlülükleri yerine getirmediği iddiası reddedilirken; Musk’ın “bilerek, kasten, taammüden ve somut olarak” anlaşmayı ihlâl ettiği öne sürüldü. Twitter’ın avukatları Musk’ın şirket çalışanlarını kötülemesini yasaklayan maddeye de aykırı davrandığını iddia etti.

Twitter cephesinden gelen son açıklama, şirketin Musk ile uzun süreli bir hukuk mücadelesine girmeye hazır olduğunu gösteriyor. Musk’ı anlaşmaya uyması için dava edeceğini açıklayan mikro blog servisi, bunun için şirket satın alımları üzerinde uzmanlaşan yeni bir avukatlık ofisiyle anlaştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER