Teknoloji

Twitter: Elon Musk için herhangi bir ayrıcalık yapılmayacak

elon musk twitter

Artık Twitter yönetim kurulunun da bir üyesi olan Elon Musk, mikro blog servisinin oldukça aktif bir kullanıcısı. Ancak yönetim kurulundaki koltuğu, Musk’ın Twitter’da herkesin uyması gerektiği kurallara bağlı olmadığı anlamına gelmiyor.

Şirket tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada, platform kurallarının geliştirilmesinde ve uygulanmasında tarafsızlığa önem verildiğinin altı çizildi. Bu açıklama, Musk’ın herkesle aynı kurallara tabi olacağı ve bunlara uymadığı takdirde cezalandırılabileceği anlamına geliyor.

Twitter’dan Adrian Zamora’nın imzasıyla yapılan açıklamada, yönetim kurulu üyelerinin Twitter’ın politikaları konusunda karar verici durumunda olmadığı belirtildi. Ancak kurul üyelerinin yönlendirme ve geri bildirim sağlama konusunda rol oynadığı ifade edildi.

Musk’ın tabii ki Twitter’la ilgili bazı kararlarda doğrudan söz söyleme hakkı olacak. Yönetim kurulu üyelerinin satın almaları onaylama ve şirketin finansal performansını denetleme gibi yükümlülükleri bulunuyor. Ancak platformun günlük işleyişiyle ilgili kararlar, kurul üyelerinin yetki alanına girmiyor.

Elon Musk, Twitter hisselerinin yüzde 9.8’ini satın aldıktan sonra şirketin yönetim kuruluna da katılmıştı. Musk, 2024’e kadar şirketin yönetim kurulunda “2. Sınıf direktör” unvanıyla görev yapacak. Hâlihazırda Twitter’ın en büyük bireysel hissedarı olan Musk’ın mikro blog servisinin operasyonunda nasıl bir etkisinin olacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER