Manşetler

Twitter Elon Musk hakkında haber yapan gazetecilerin hesabını kapattı

twitter elon musk

Twitter Elon Musk ve platform hakkında haber yapan ve eleştirilerde bulunan bazı gazetecilerin hesaplarını askıya aldı. Hesabı askıya alınan gazeteciler arasında CNN, The Washington Post, The New York Times gibi kuruluşlarda görev yapan isimler bulunuyor.

Hesabı kapatılan gazetecilerden biri olan CNN’den Donie O’Sullivan son olarak kapatılan ElonJet hesabının sahibi Jack Sweeney ile yaptığı röportajın bağlantısını Twitter’da paylaşmıştı. The Washington Post’tan Drew Harwell ise Mastodon’un Twitter hesabının kapatılmasıyla ilgili bir tweet atmıştı.

The New York Times’tan Ryan Mac ise ElonJet ekseninde Twitter’ın politika değişikliklerin değerlendirmişti. Mashable’dan Matt Binder ise Musk’ın “oğlum ve ben takip ediliyoruz” iddiasına dair şüphelerini dillendirmişti.

Twitter Elon Musk’a ElonJet ve Mastodon ile ilgili yapılan eleştirilere izin vermedi

Oldukça uzun olan bu listedeki gazetecilerin büyük çoğunluğunun ortak noktası ElonJet ve Mastodon yasaklarıyla ilgili haber ve paylaşımlar yapmaları. Kısa bir süre öncesine kadar kendisini “mutlak bir ifade özgürlüğü savuncusu” olarak tanımlayan Musk’ın daha önce yasaklanan hesaplara Twitter’ın kapılarını tekrar açtıktan sonra kendisini eleştiren hesapları kapatmasının “tutarsız” bir tavır olduğu söylenebilir.

Twitter Elon Musk’ı eleştiren gazetecilerin hesabının askıya alınması konusunda resmi bir açıklama yapmadı. Hâlihazırda bir iletişim ekibi olmayan platformda sözcülük görevini yine Elon Musk üstlendi. Musk Twitter hesabında yaptığı paylaşımda bu gazetecilerin kendisinin kişisel bilgilerini çevrimiçi ortamda paylaşan hesaplara destek verdiklerini ve bu nedenle 7 günlük bir ceza aldıklarını belirtti. Musk bu kararın platformun yeni kuralları çerçevesinde alındığını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER