Teknoloji

Twitter-Elon Musk davasının duruşmaları ertelendi

elon musk twitter

Twitter Elon Musk davası tarafların satın alma sürecini tamamlamak için yeniden masaya oturmasıyla birlikte “bekleme modu”na alınmış gibi görünüyor. Hakim Kathaleen St. Jude McCormick taraflar arasındaki duruşmayı 28 Ekim’e kadar erteledi. Ertelemeye yönelik talep, Elon Musk’ın avukatlarından geldi.

Eğer taraflar ekim ayının sonuna kadar anlaşamazsa, dava süreci yeniden başlayacak. Hakimin kararında şu ifadeler yer alıyor: “Eğer süreç 28 Ekim’de saat 17:00’a kadar tamamlanmaza tarafların Kasım 2022’de gerçekleştirilecek duruşmaların tarihleri için bize ulaşması gerekiyor.”

Erteleme kararı, Twitter ve Elon Musk arasındaki davanın beş gün sürecek duruşmalarının başlamasına iki haftadan kısa bir süre kalmışken geldi. Davanın ertelenmesi, tarafların uzlaşmaya çok uzak olmadığını gösteriyor. Elon Musk, bir süre önce Twitter’ı daha önce anlaşıldığı şekilde hisse başına 54.20 dolar ödeyerek satın alacağını açıklamıştı. Twitter da anlaşmayı orijinal koşullarla tamamlamaya hazır olduğunu duyurmuştu.

Ancak Twitter Elon Musk ilişkisinde hâlâ çeşitli pürüzler mevcut. Elon Musk, Twitter’ı bot sayısı nedeniyle dava etme isteğinden vazgeçmiş değil. Twitter ise hissedarlarına ödeme yapılana kadar Musk’a açtığı davayı geri çekmeye yanaşmıyor. Bu pürüzlerin nihai anlaşmayı etkileyip etkileyemeyeceği merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER