Teknoloji

Twitter Durum Güncellemeleri özelliği için testlere başladı

twitter intihar önleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter Durum Güncellemeleri adını taşıyan ve kullanıcıların tweetlerine önceden hazırlanmış çeşitli etiketler eklemelerini sağlayan yeni özelliğini test etmeye başladı. Şirket tarafından TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada, sınırlı bir ölçekle testlerin gerçekleştirildiği doğrulandı. Şimdilik ABD ve Avustralya’daki bazı kullanıcılar tweetlerine durum güncellemesi ekleyebiliyor.

Twitter’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Sınırlı bir süre için tweetlerinize önceden hazırlanmış bir listeden durum seçmenize ve eklemenize izin verecek; böylece tweetleriniz hakkında daha fazla bağlam sağlayacak bir özelliği test ediyoruz. Böylelikle ne paylaşırsanız paylaşın, tweetleriniz demek istediğinizi daha iyi şekilde anlatabilecek.”

Teste dahil edilen kullanıcılar tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, durumların büyük çoğunluğunun Twitter kullanıcılarının tweetlerinin veya tweet dizilerinin başına koydukları başlık ve emojilerin yerini almaları için tasarlandığını gösteriyor. Seçenekler arasında “Tweet dizisi”, “Spoiler uyarısı” ve “AMA” (Bana İstediğini Sor) gibi durumların bulunması, kullanıcılara 280 karakter limitini daha verimli değerlendirme şansını veriyor.

Twitter Durum Güncellemeleri özelliğinin işaretleri geçtiğimiz nisan ayında görülmüştü. Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, tarafından ortaya çıkarılan Vibe kod adlı özelliğin görünümü şimdikinden biraz daha farklıydı. O dönemde Durum Güncellemeleri’nin profillere de sabitlenebileceği görülmüştü. Ancak mikro blog servisi bu özelliğin sunumunda bir değişiklik yapmayı tercih etmişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER