Manşetler

Twitter duraklama dönemine mi girdi?

twitter çift aşamalı doğrulama

twitter-logo-230513

Twitter geçen çeyrekte 320 milyon aylık aktif kullanıcı sayısı elde etti ve bir önceki çeyreğe göre yatay seyrini sürdürdü. Bu, şirket için pek iyi bir haber sayılmaz, hatta işlerin daha da kötüleştiği şeklinde bile değerlendirenler çıkabilir.

Şirket geçen yıl SMS üzerinden servisi kullananları da aylık aktif kullanıcılar içinde değerlendirmeye başlamıştı. Twitter’ın açıkladığı son çeyrek yıl kazanç raporuna bakıldığında, SMS üzerinden bağlananlar çıkarıldığında, aylık aktif kullanıcı sayısının 307 milyondan 305 milyona düştüğü görülüyor. Bu da şirket için iyi bir haber anlamına gelmiyor.

Aslına bakarsanız, 320 milyonluk aylık aktif kullanıcı sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9’luk artış anlamına geliyor. Öte yandan şirket yılın son çeyreğinde 710 milyon dolarlık gelir ile geçen yılın aynı döneminde kaydedilen 479 milyon doların epey üstüne çıktı. Buna rağmen Twitter hâlâ para kaybetmeye devam ediyor ve zarar tarafında pek iyileşme yok gibi görünüyor. Şirket 2014’te 577 milyon dolar zarar etmişti. 2015’te zarar biraz azalsa da, 521 milyon dolarlık zarar edildiği görülüyor.

Bir süredir Twitter’ın bazı problemler yaşadığı biliniyor. Facebook’un sürekli büyüdüğü bir ortamda Twitter hâlâ bazı zorluklar çekiyor. Sosyal ağın işleri sürdürebilmesi daha hızlı şekilde kullanıcı eklemesi gerekiyor.

Şirket de bu durumun farkında gibi görünüyor. Geçtiğimiz aylarda CEO’luk görevine getirilen Jack Dorsey, üst düzey yöneticileri de değiştirmişti. Bu hafta içinde de zaman akışı içinde yeniden düzenleme yapan şirket bu şekilde kullanıcılarına daha fazla ilgilerini çekecek içerikleri göstermeyi ve onları sosyal ağa daha fazla şekilde bağlamayı hedefliyor. Twitter’ın sadık kullanıcıları bu yenilikten hoşlanmayabilir, ancak şirketin belki de bunun üstüne yeni hamleler yapması gerekebilir.

İLGİLİ HABERLER