Teknoloji

Twitter: Dünya liderlerini cezalandırmak önemli bilgileri gizlemekle eşdeğer

elon musk twitter

twitterTwitter bir blog yazısı aracılığıyla politik figürlerin ve dünya liderlerinin platformunu kullanmasına yönelik duruşuna bir açıklama getirdi. Mikro blog servisi, son zamanlarda çok sayıda kullanıcısından ABD Başkanı Donald Trump’ı engellemesine dair çağrılar alıyor.

Donald Trump’ın sosyal ağdaki hesabı üzerinden sıklıkla tehditkâr paylaşımlarda bulunması nedeniyle pek çok kişi sosyal ağdan Trump’ı “susturmasını” istemiş, şirket bu çağrılara pek de tatmin edici karşılıklar verememişti. Mikro blog servisinden yapılan son açıklama, takınılan tutumu anlatmak için daha makul gerekçeler barındırıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, bir dünya liderinin hesabını askıya almanın veya tweetlerini silmenin önemli diyalogları ciddi anlamda kısıtlayacağı belirtildi. Sosyal ağ, bu tarz hamlelerin ilgili lideri susturmaktan daha fazlası anlamına geleceğini savundu. Twitter, liderlerin bazı söz ve davranışlarının tartışılmasının gerektiğine dikkat çekti.

Bu açıklama ile mikro blog servisi, Trump’ın hesabını askıya alma veya tweetlerini silme gibi bir uygulamaya gitmeyeceğini de ilan etmiş oldu. Yapılan açıklamada ABD Başkanı’nın ismi hiç geçmese de, sosyal ağı en aktif biçimde kullanan ve buradan sürekli tartışmalı mesajlar paylaşan liderin Trump olduğu tüm dünya kamuoyu tarafından biliniyor.

Yapılan açıklamada, servisin önyargısız ve kamu çıkarını önde tutan bir platform olması için sıkı biçimde çalışıldığının altı çizildi. Şirket, kişisel bir hesabın gücünün ve büyüklüğünün kararları üzerinde etkisi olmadığını da ayrıca vurguladı. Bu vurgu, mikro blog servisinin Trump’ın tweetlerini daha çok “tık almak” için kaldırmadığına dair eleştirilere bir yanıt gibi görünüyor.

Twitter: Önemli her konunun özgürce tartışıldığı bir mecra olmak için çalışıyoruz

Twitter, liderlerin paylaşımlarının politik bağlamlar doğrultusunda değerlendirildiği ve kuralların buna göre uygulandığını vurguladı. Mikro blog servisi, önemli her konunun özgürce tartışıldığı bir mecra olma hedefini de bir kez daha tekrarladı. Açıklamada özgür tartışmanın toplumun ilerlemesi için hayati öneme sahip olduğu ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER