Teknoloji

Twitter tweetlerle kontrol edilen drone’un patentini almayı istiyor

avrupa birliği twitter elonjet

twitter drone

Twitter, insansız hava araçlarıyla ilgilenen teknoloji devleri arasındaki yerini aldı. Mikro blog servisi, kullanıcıların Twitter hesapları üzerinden kontrol edebilecekleri, çekilen fotoğrafları ve videoları alabilecekleri bir drone için patent başvurusunda bulundu. Patent başvurusu yapmak, şirketin bir drone üreteceğini garanti etmiyor; ancak Twitter üzerinden kontrol edilebilen bir insansız hava aracı için temel oluşturuyor.

Patent dosyasına bakıldığında, Twitter drone kontrolü için beğeniler, retweetler ve yanıtlardan faydalanmayı planlıyor. Kullanıcı aksiyonlarından fotoğraf ve video kaydının başlatılması için de yararlanılacak. Twitter’ın başvurusunda canlı video röportaj yeteneklerinden de bahsediliyor.

Ortaya koyulan konseptin fazlasıyla hırslı olduğunu ve bugüne kadar pek eşine rastlanmamış özellikler vadettiğini belirtmek gerekiyor.

Twitter, yıl içinde canlı yayın uygulaması Periscope’u da hayata geçirmişti. Dolayısıyla şirketin drone’ları, Periscope üzerinden yapılacak yayınlarda da kullanılabilir. Şirket tarafından CNBC’ye yapılan açıklamada ise fazla bilgi verilmedi ve sadece “Drone selfie’leri” ibaresi kullanıldı. Dolayısıyla Twitter’ın insansız hava araçlarıyla neler yapabileceği konusundaki belirsizlik biraz daha devam edecek gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER