Teknoloji

Donald Trump yasağı Twitter’a yaradı

elon musk twitter

Twitter büyümek için Donald Trump veya benzer konumda başka bir isme ihtiyaç duymuyor gibi görünüyor. Şirketten yapılan açıklamada, 2020’nin 192 milyon kullanıcıyla tamamlandığı ve kullanıcı sayısındaki artışın ocak ayında da sürdüğü belirtildi. Twitter, eski ABD Başkanı’nı geçtiğimiz ay içinde henüz görev süresi devam ederken yasaklamıştı.

Mikro blog servisi, ocak ayındaki büyümeye ilişkin olarak spesifik bir rakam vermedi. Ancak şirket, ocak ayındaki artışın son dört yılın tarihsel ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çekti. Twitter CEO’su Jack Dorsey ise yatırımcılarla yapılan toplantıda “Bir konudan veya hesaptan çok daha büyük bir platform olduğumuz ortada” cümlesini kullandı. Dorsey’in kastettiği hesabın hangisi olduğunu anlamak çok zor değil.

Kullanım detayları, Twitter’ın 2020’nin dördüncü çeyreğine ait finans raporunda verildi. Rapor aslında 2020’nin ekim ve aralık ayları arasındaki dönemi kapsıyor. Yani normal şartlar altında burada ocak ayına dair verileri görmemek gerekiyor. Ancak Twitter, ocak ayındaki olağandışı koşullar nedeniyle böyle bir tercihte bulunduğunu belirtiyor.

Trump’ın gidişinin Twitter’ın kullanıcı sayısında ne denli bir artış sağladığı bilinmiyor. Ancak ABD Başkanı’nın bile standart bir kullanıcı olarak muamele görmesinin Twitter’a katkı sağladığı anlaşılıyor.

Twitter Donald Trump yasağından fayda görse de, kullanıcı büyümesinin yavaşlayacağı uyarısında bulunuyor. 2020’de “muhteşem büyüme” kaydedildiğini belirten şirket, 2021’de ise sayıların biraz daha kötüleşeceği uyarısını yaptı. Twitter’ın günlük aktif kullanıcı sayısı

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER