Teknoloji

Twitter Donald Trump’ın paylaşımlarına uyarı eklemeye devam ediyor

twitter microsoft

Twitter ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki ipler bir süre önce Twitter’ın başkanın paylaşımlarından ikisine koyduğu “gerçekleri öğrenin” etiketiyle gerilmişti. Bu etiketin kullanımına öfkelenen Trump, sosyal medya şirketlerine yönelik bir başkanlık kararnamesi imzalamıştı. Buna rağmen geri adım atmayan Twitter, bu kez de Trump’ın bir paylaşımını “şiddeti övdüğü” gerekçesiyle gizlemişti. Mikro blog servisi ve ABD Başkanı arasındaki olaylara bir yenisi daha eklendi.

Twitter bu sefer de Trump’ın paylaştığı bir videonun altına “değiştirilmiş medya” etiketi ekledi. Trump’ın “yalan haber”lere karşı bilinç yaratmak amacıyla paylaştığını iddia ettiği videoda, ırkçı bir bebek hakkında yapılmış gibi gösterilen bir CNN haberi görülüyor.

Normalde farklı renkteki iki bebeğin neşe içindeki buluşmasını gösteren videoyu bir CNN haberiymiş gibi gösteren videoyu paylaşan Trump’a CNN’den de yanıt geldi. Haberleri olduğu gibi aktardığının altını çizen CNN, ABD Başkanı’nı çocukları istismar eden sahte videolar paylaşmakla suçladı.

twitter donald trump

Twitter’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Trump’ın tweetinin şirketin sentetik ve değiştirilmiş medya politikası kapsamında kullanıcılara daha fazla bilgi vermek amacıyla etiketlendiği belirtildi. Bu etiketin varlığı, tweetin beğenilmesini veya retweet edilmesini engellemiyor.

Donald Trump, Twitter tarafından paylaşımına eklenen etiketle ilgili olarak bir paylaşımda bulunmadı. ABD Başkanı’nın bu durumdan hoşlanmadığını tahmin etmek zor olmasa da, kendisinin Twitter kullanmaktan vazgeçmeyeceği de biliniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER