Teknoloji

Twitter Donald Trump’ın hesabını ekstra önlemlerle koruyor

Twitter Donald Trump ile farklı bir yoldan mücadele ediyor

Twitter’a geçtiğimiz çarşamba akşamı gerçekleştirilen siber saldırıdan Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk ve Bill Gates gibi yüksek profilli isimlerin hesapları etkilendi. Ancak günümüzde Twitter denince pek çok kişinin aklına gelen ilk isim olan ABD Başkanı Donald Trump, tabir-i caizse bu saldırdan “yara almadan kurtuldu”. Bunun Twitter’ın Trump’ın hesabını korumak için aldığı ekstra önlemler sayesinde mümkün olduğu ortaya çıktı.

The New York Times’ın haberine göre, geçmişte yaşanan bazı olayların ardından Trump’ın Twitter hesabının koruma önlemleri artırıldı. Haberde bu olayların ne olduğu açıkça belirtilmese de, bunlardan birinin Kasım 2017’de Trump’ın hesabının bir Twitter çalışanı tarafından dondurulması olduğu düşünülüyor. Şirketteki son günü olan çalışanın yaptığı bu eylem 11 dakika sonra düzeltilmişti.

Olayın ardından Twitter tarafından yapılan açıklamada, yaşananların tekrarlanmaması için ekstra önlemlerin uygulanacağı belirtilmişti. Şirket bu önlemlerin ne olduğu konusunda ise bilgi vermemişti. O dönemde The Wall Street Journal’da çıkan bir haberde ise başkanlığa gelişinin ardından Trump’ın hesabına erişebilen Twitter çalışanlarının sayısının sınırlandırıldığı belirtilmişti. Hesaba erişebilen çalışanlar hesabı askıya alma veya dondurma gibi imkanlara sahip olsalar da, hesap üzerinden tweet atamıyor.

Çarşamba günü gerçekleştirilen saldırıda Twitter’ın çalışan araçlarının kullanıldığı mikro blog servisi tarafından doğrulanmıştı. Söz konusu araçların Trump’ın hesabına erişim yetkisinin bulunmaması oldukça muhtemel görünüyor. Buna ek olarak, Twitter’ın 2017 kasım ayındaki olayın ardından Trump’ın hesabının etrafındaki duvarı kalınlaştırma sözünün doğru olduğu da görülüyor.

Donald Trump ve Twitter arasındaki ilişki son zamanlarda oldukça gergin. Ancak Trump’ın bulunduğu makam, kendisinin sosyal medyada da büyük şekilde korunmasını gerektiriyor. Yaşanan saldırı Twitter’ın imajında büyük bir yara açsa da; en azından ABD Başkanı’nın hesabının korunması konusundaki sözlerin doğru olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER