Teknoloji

Twitter doğum izni süresini 20 haftaya çıkardı

avrupa birliği twitter elonjet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter dogum izni

Twitter doğum izni süresini cinsiyetten bağımsız olarak 20 haftaya çıkararak, çalışanlarına sunduğu haklar konusunda en büyük rakibi Facebook ile arasındaki farklardan birini kapatıyor. Çalışanlar, beş aya tekabül eden bu süre içinde maaş almaya devam edecek. Doğum izinlerinin 20 haftaya çıkışı, 1 Mayıs itibarıyla yürürlüğe girecek.

Şirket tarafından Fortune’a yapılan açıklamada, evlat edinen çalışanların da izinden faydalanabileceği belirtilirken, izin süresinin uzatılmasının temel amacı olarak ebeveyn çalışanlara çocuklarıyla daha yakın bağ kurabilme amacıyla fırsat sağlama isteği gösterildi. Sundukları ürünler ve servisler nedeniyle çok yakından takip edilen bir sektör içinde olduklarını belirten Twitter Başkan Yardımcısı Jeffrey Sminoff, başka sektörlere ve şirketlere örnek olmak ve kararları etkilemeyi istediklerini sözlerine ekledi.

Twitter, daha öncesinde de annelere 20 hafta ücretli izin veriyordu. Ancak babalara ve evlat edinenlere verilen izin süresi 10 haftayla sınırlıydı. Şirket söz konusu süreyi eşitleyerek ebeveynlere, özellikle babalara, bebek sahibi olduktan sonra hemen çalışma konusunda baskı altında hissetmemeleri gerektiği mesajını iletmeyi amaçlıyor. Bu kararın ekipler ve iş yükleri üzerindeki etkisini azaltmak içinse müdürlere iznin neden bu kadar önemli olduğu konusunda eğitimler veriliyor. Twitter’ın tazminat ve haklardan sorumlu direktörü Laura Brady, eğitimin bu konuda hayati olduğunun altını çiziyor.

Twitter, iş gücü içindeki kadın çalışan oranını 2016’nın sonu itibarıyla yüzde 34’ten yüzde 35’e çıkarmayı amaçlıyor. Şirket, daha cömert bir doğum izni programının bu konuda kendisine yardımcı olacağına inanıyor. Twitter, kadın çalışan sayısı oranı konusunda Facebook ve Google’dan ileri bir noktada bulunsa da, teknoloji endüstrisindeki şirketlerin büyük çoğunluğu gibi bu konudaki çabalarını artırması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER