Manşetler

Twitter doğum günü için özel bir video klip hazırladı

apple twitter

twitter doğum günü

Twitter bundan tam 10 yıl önce, 21 Mart 2006’da dünyaya geldi. Türkiye’de Twitter’ın gerçek anlamda yayılması ise 3G’nin Türkiye’de yayılmaya başlamasıyla oldu. 10 yıl boyunca büyüyen ve en çok kullanılan sosyal ağlardan bir tanesi hâline gelen Twitter şu anda 300 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcıya sahip. Aynı zamanda şirket geçtiğimiz yıllarda borsaya da açılımını gerçekleştirmişti.

Twitter geride kalan on yıl boyunca önemli dönüm noktalarını geride bıraktığını biliyor ve bunları bilmeyen kullanıcılara da anlatmak için doğum gününün uygun bir zaman olduğunu düşünüyor. Onuncu doğum gününe özel olarak hazırlanan reklamda verilmek istenen mesajlar yer alıyor.

Yaklaşık iki buçuk dakikalık reklam dünya çapındaki Twitter kullanıcılarına bir teşekkür notu gibi hazırlanmış. Bununla birlikte Twitter’ı eşsiz kılan bazı noktalardan da bahsediliyor. Reklamın çoğunda Twitter’ın son dakika haber platformu olduğu; 2011’deki Arap Baharı gösterileri, yine aynı yıl Japonya’yı vuran tsunami felaketi gibi bazı önemli olaylara yönelik paylaşımlarla gösteriliyor. Bunun yanı sıra hayatın farklı alanlarındaki önemli olaylar ve gelişmelerle ilgili olarak açılmış konu etiketleri, popüler tweetler de bu tanıtımda yer alıyor. Ayrıca Twitter video klipte Vine ve Periscope gibi yan ürünlerinden içerikleri de kullanmayı ihmal etmiyor.

lovetwitter

Tüm bu görüntüler Twitter’ın hazırladığı bir teşekkür notuyla birlikte gösteriliyor. İlginç olan nokta ise bu teşekkür notunun da bir tweet gibi hazırlanması ve 140 karaktere sığması. Aslında notu yazan kimse başlangıçta limiti geçiyor, ancak en sonunda küçük bir düzeltme yaparak #LoveTwitter etiketiyle özel emojinin de görüntülenmesini sağlıyor. Aslında bu küçük detay bile Twitter’ın 140 karakterlik limite bağlı kalacağını gösteren önemli bir işaret olma özelliğini taşıyor. Bu arada aşağıdaki kaynak bağlantıdan Twitter’ın doğum günüyle ilgili olarak hazırladığı daha uzun bir teşekkür notuna ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER