Manşetler

Twitter doğrudan mesajlar için 140 karakter sınırlamasını kaldırdı

twitter karakter sınırı

twitter-teknoblog-iphone-6-080715

Twitter’ın 140 karakterlik sınırı en azından servis üzerinden gönderilen doğrudan mesajlar için kaldırıldı. Daha önce söz verildiği gibi, şirket dün itibarıyla mobil uygulamaları, masaüstü uygulamaları ve web üzerinden gönderilen mesajlar için karakter sınırını 10 bine çıkardı.

Twitter’ın bu doğrudan mesajlaşma karakter sınırlaması genişletmesi Tweetbot gibi üçüncü taraf uygulamaları da kapsayacak. Twitter’ın doğrudan mesajlaşmadan sorumlu ürün yöneticisi Sachin Agarwal bir röportajda bunun kullanıcılardan gelen en büyük talep olduğunu dile getirdi. Kullanıcıların akıllarındakini söylemek ve kendileri olmak istediklerini ekledi.

Twitter uzun zaman boyunca gelen bu taleplere kulak tıkadı, ancak geçen sonbaharda Kevin Weil’in ürün organizasyonundan sorumlu olmasıyla birlikte Twitter’da doğrudan mesajlaşmalarda iyileşmeler görmeye başladık. Sayfa bağlantısı gönderme imkanını yeniden getiren, grup ve fotoğraf mesajlaşma işlevlerini ekleyen Twitter aynı zamanda tweet’leri doğal bir şekilde mesajlara ekleme imkanı da tanımıştı.

Agarwal, Twitter DM bölümünün Twitter’da görülen içeriklerin veya düşüncelerin konuşulduğu bir ortam olmasının istendiğini belirtti. İnsanların herkese açık veya özel arasında gerçekten akıcı şekilde hareket edebilmesinin önünü açmak istediklerini vurguladı. Mesajlardan 140 karakter sınırlamasının kaldırılması sayesinde şirketler doğrudan mesajlaşma üzerinden müşteri hizmetlerini daha kolay şekilde yürütme imkanı bulacak.

İLGİLİ HABERLER