Manşetler

Twitter DM içinde video çekim ve paylaşım imkanı sunuyor

twitter karakter sınırı

twitter dm video

Twitter sosyal ağın yavaş büyümesini daha da hızlandırmanın yollarını aramakla uğraşıyor. Bunu yaparken de temel işlevlerden uzaklaşıp servisi Facebook Messenger gibi servislerle rekabet edebilir hâle getirmek için yeni özellikler ekliyor.

Özel bir GIF butonu ekleyen Twitter, Direkt Mesajlar için video desteğini de getirdi. iOS ve Android uygulamaları için küresel çapta kullanıma sunulan bu Twitter DM video özelliği sayesinde çok yakında Twitter’ın mobil uygulaması içinden direkt mesaj gönderirken video çekimi ve paylaşımında bulunabileceksiniz. Twitter.com web sitesinde de, doğrudan mesaj başlıkları içinde video gönderimi mümkün olacak, ancak web sitesinde doğrudan video kayıt imkanı sunulmayacak.

San Francisco merkezli şirket kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey’nin önderliğinde yaşanan düşüşle ve yavaşlamakta olan kullanıcı sayısı artışında eğilimi tersine çevirmekle uğraşıyor. Twitter, daha fazla kullanıcıyı çekmek için algoritma tabanlı ve bazı tweet’leri kronolojik zaman akışından bağımsız olarak gösteren yeni bir gösterim yöntemini deniyor. GIF butonu ve direkt mesajlarda vidoe gibi özellikler Twitter’ın uzun zamandır muzdarip olduğu sorunları düzeltmekte yeterli olmayabilir, ancak bunların Google ve Facebook’un ürünleriyle rekabette yardımcı olacağını söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER