Teknoloji

Twitter’dan mesajlaşma deneyimini öne çıkaran değişiklik

twitter

Twitter’a masaüstünden erişenleri artık küçük de olsa farklı bir görünüm bekliyor. Twitter DM özelliğini daha belirgin hâle getiren bir değişikliğe gitti. Sosyal ağ, ana akışın sağ alt köşesine yerleştirilen sohbet kutusunu kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı.

Söz konusu sohbet kutusu, Facebook ve LinkedIn’in masaüstü sitelerindeki sohbet arayüzüne oldukça benziyor. Bu yeni kutu sayesinde mikro blog servisinin DM özelliği biraz daha kullanışlı hâle geliyor ve ön plana çıkıyor.

Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, Twitter’ın bu özellik üstünde en az nisan ayından bu yana çalıştığını ortaya çıkarmıştı. Tüm kullanıcılarla buluşmaya başlayan sohbet kutusu, Twitter’ın masaüstü sitesinde hemen hemen her bölümde sağ alt köşede yerini koruyacak. Böylelikle kullanıcılar Mesajlar sekmesine gitmelerine gerek kalmadan mesajlarını kontrol edebilecek ve arkadaşlarıyla iletişim kurabilecek.

Twitter DM özelliğine erişimi kolaylaştıran sohbet kutusunun duyurusunu kendisi için yoğun ve yorucu saatlerin ardından yaptı. Onaylanmış hesaplar üzerinden yapılan bir saldırıyla karşı karşıya kalan mikro blog servisi, kısa bir süre önce bu saldırıya ilişkin bir açıklama da yayınladı.

İLGİLİ HABERLER