Teknoloji

Twitter Direkt Mesajlar için okundu bilgisi gösteriyor

twitter gece modu android

twitter dmTwitter DM özelliğinde değişiklikler yapmayı sürdürüyor. Mikro blog servisi, mesajların gönderildiği zamanın yanına yerleştirdiği mavi tik işaretiye mesajların okunup okunmadığını göstermeye başladı. Söz konusu işaret şu an için sadece Twitter’ın iOS ve Android uygulamalarında görülebiliyor. Ancak alıcı mesajı Twitter.com üzerinde okusa da bu işaret oluşabiliyor.

https://twitter.com/twitter/status/773913816740409345

Kullanıcılar karşı tarafın mesajlarını okuyup okumadıklarını bilmek istemiyorsa, Twitter’ın güvenlik sayfasından bu özelliği devredışı bırakabiliyor. Bu özelliği devredışı bırakanlar, kendi mesajlarının okunup okunmadığını da göremiyor.

Twitter DM servisinde başka yenilikler de gerçekleştirdi

Okundu bilgisinin iletilmesi, Twitter’ın Direkt Mesajlar servisinde yapılan tek yenilik değil. “Yazıyor” belirteci ve paylaşılan bağlantılar için genişletilmiş ön izlemeler de mikro blog servisinin sunduğu yenilikler arasında bulunuyor. iMessage ve WhatsApp gibi mesajlaşma servislerinden aşina olan bu özellikler, Twitter’ın Direkt Mesajlar’ını bağımsız bir uygulamaya daha yakın hâle getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER