Teknoloji

Twitter DM deneyimini küçük yeniliklerle güncelliyor

twitter microsoft

Twitter, DM (Direkt Mesaj) özelliği için hazırladığı ve önümüzdeki haftalar itibarıyla kullanıcılarıyla buluşturacağı yenilikleri duyurdu. Söz konusu değişiklikler arasında aynı anda farklı sohbet ekranlarındaki çok sayıda kişiye mesaj gönderebilmek de bulunuyor. Bir tweet artık 20 farklı sohbet ekranında paylaşılabiliyor. İlk olarak iOS ve web’de sunulacak bu özellik, daha sonra Android kullanıcılarının erişimine açılacak.

Twitter’ın iOS kullanıcıları için DM deneyiminde yaptığı değişiklikler bununla da sınırlı kalmıyor. Artık her mesajın sonuna zaman damgası eklemeyecek olan mikro blog servisi, mesajları günlerine göre gruplayacak. Twitter’dan yapılan açıklamada, böylelikle zaman damgası dağınıklığının ortadan kalkacağı ifade edildi. Buna ek olarak, iOS kullanıcıları “reaksiyon ekle” butonlarına bir mesajın üzerine uzun süre basarak erişebilecek.

Android kullanıcılarının söz konusu özelliklere erişim için de beklemeleri gerekecek. Sohbet ekranında hızlı kaydırma ve alt ok butonuna dokunarak en son mesaja geri dönüş özellikleri ise iOS ve Android kullanıcılarına aynı anda sunulacak.

DM deneyimini yeni özelliklerle güçlendiren Twitter, şu sıralarda kullanıcılarına farklı bir deneyim sunmak için oldukça sıkı çalışıyor. Mikro blog servisi son olarak Spaces adını taşıyan sesli sohbet odalarının keşfini kolaylaştırmıştı.

İLGİLİ HABERLER