Teknoloji

Twitter takip edilmeyen kişilerden gelen mesajları ayrı bir sekmede gösterecek

twitter gece modu

twitter direkt mesajTwitter direkt mesaj özelliğinde takip etmediği kişilerden de sıklıkla mesaj alanları sevindirecek bir değişikliğe gidiyor. Şirket bundan böyle takip edilmeyen kişilerden gelen mesajları, gelen kutusunun içine yerleştirilen İstekler isimli bir sekmede gösterecek. Bu özellik, takip edilmeyen kişilerden oluşan gruplardan gelen mesajlar için de geçerli olacak.

İstekler sekmesinde kullanıcıların önünde mesajı silme veya kabul etme seçenekleri bulunacak. Alıcı mesajı kabul edene kadar gönderen kişi mesajının okunduğunu bilmeyecek. Kabul edilen direkt mesajlar, gelen kutusunun ana sekmesine taşınacak.

İstekler sekmesindeki mesajların silinmesi ise göndericinin bir kez daha direkt mesaj göndermesi için engel teşkil etmiyor. Göndericiden mesaj almayı durdurmak için o kişiyi engellemek veya sohbeti şikayet etmek gibi seçenekler bulunuyor.

https://twitter.com/Twitter/status/869608493548011520

Mesajlardaki medya içerikleri ise mesaj kabul edilene veya “İçeriği görüntüle” seçeneği işaretlenene kadar gösterilmeyecek.

Twitter direkt mesaj filtresiyle kullanıcılarını trollere karşı korumayı amaçlıyor

Twitter takip edilmeyen kişilerden gelen mesajları özel bir sekmede göstererek kullanıcılarına kendilerini rahatsız eden trollere karşı bir koruma aracı daha sunuyor. Rahatsızlık verici veya taciz içerikli mesajların engellenmesi, ünlü Twitter kullanıcılarının sıklıkla dile getirdiği şikayetlerin bir nebze azalmasını sağlayabilir.

Twitter takip edilmeyen kişilerden gelen mesajları “istek” olarak gösterme konusunda Facebook ve Instagram’dan ilham almış gibi görünüyor. Her iki sosyal ağ da söz konusu özelliği uzun süre önce kullanıma sunmuştu. Twitter da yeni mesaj kutusu sekmesinin dağıtımına web, iOS ve Android’de başladı.

İLGİLİ HABERLER