Teknoloji

Twitter direkt mesaj butonu tweet altında gösteriliyor

twitter direkt mesaj butonu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter direkt mesaj butonu

Twitter direkt mesaj butonu iOS ve Android uygulamalarına eklendi, böylelikle kullanıcıların direkt mesajları kullanarak bir tweeti kişi veya gruplarla kolaylıkla paylaşmasına imkan tanındı.

Şimdiye kadar bir tweeti DM üzerinden paylaşmak isteyen kullanıcının tweet üzerinde uzun basmasını veya elips ikonuna dokunması, daha sonra da doğrudan mesaj ile paylaşma seçeneğini tercih etmesi gerekiyordu. Artık kullanıcılar bir tweetin altında, kalbin hemen yanında görecekleri zarf ikonuna tıklatıp daha sonra da göndermek istedikleri kişi veya grubu seçerek bir tweeti kolaylıkla paylaşabilecekler. Bu sırada bir yorum eklemek veya yorumsuz şekilde, sadece gönder tuşuna tıklatarak göndermek seçenekler arasında bulunuyor.

Twitter bu yeni özellik sayesinde belirli bir tweet hakkında insanların tartışmalar başlatmasını umuyor. Sosyal ağ hazırladığı bir GIF animasyonla da bu yeni özelliğin nasıl kullanılacağını anlatıyor. Kamp yapmayı planlayan grubun üyelerinden birisi Twitter’da bir kamp alanının fotoğrafını içeren tweet görür ve bunu DM üzerinden diğer üyelerle hızlı şekilde paylaşır. Bu şekilde bir tweet üzerinden iletişimin hızlı şekilde başlatıldığı açık şekilde gösterilmiş oluyor.

Twitter, 2015’te atılan DM oranının yüzde 60 arttığını kaydetmiş. Özelden tweet paylaşılmasında ise çok daha büyük bir büyüme yaşandığını kaydeden şirket 2015’in ikinci yarısında yüzde 200 artış gözlendiğinin altını çiziyor. Sosyal ağa göre son güncelleme ile DM özelinde var olan sohbetler daha da zenginleşiyor.

İLGİLİ HABERLER