Teknoloji

Twitter Mastodon, Facebook, Instagram ve bunun gibi sosyal ağ profillerini tanıtmaya izin vermiyor

twitter for you

Twitter bundan böyle kullanıcıların Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr ve Post gibi belirli sosyal platformlarındaki profillerini tanıtmalarına izin vermeyecek. Bu değişiklikleri özetleyen bir makalede Twitter, bu politikayı ihlâl eden kullanıcılara karşı “hem tweet düzeyinde hem de hesap düzeyinde” işlem yapılabileceğini söylüyor.

Bu, kullanıcıların artık Twitter profil tanımlamalarında diğer sosyal ağlardaki profillerinin bağlantılarını ekleyemeyecekleri (hatta kullanıcı adlarını URL olmadan ekleseler bile) veya birden fazla platformda paylaşılan bir yazı olmadığı takdirde, yasaklı platformlardaki gönderilerine bağlantı ekleyemeyecekleri anlamına geliyor. Ayrıca Twitter, “başka bir sosyal platformda içeriği tanıtmak amacıyla kullanılan” hesapları da askıya alabileceğini ve kullanıcıların artık Linktree veya Lnk.bio gibi üçüncü taraf bağlantı toplayıcı servislerine bağlanmasına izin vermeyeceğini söylüyor. Buna rağmen Twitter, bu yasaklı platformların reklamlarının yapılması konusunda herhangi bir sorun yaşamıyor gibi görünüyor:

Bazı sosyal medya platformlarının Twitter’a alternatif deneyimler sunduğunun ve kullanıcıların bu platformlardan Twitter’a içerik göndermesine izin verdiğinin farkındayız. Genel olarak, yukarıda listelenen yasaklı sitelerden olsa bile, platformumuza yapılan herhangi bir çapraz gönderi bu politikayı ihlal etmez. Ek olarak, yasaklanmış sosyal medya platformlarından herhangi biri için ücretli reklama/tanıtıma izin veriyoruz.

Twitter, bu yeni politikayı ihlal içeren tüm tweet’leri kaldıracağını ve profillerinde yasaklı sosyal platformlara bağlantı bulunan kullanıcıları geçici olarak askıya alabileceğini söylüyor. Ayrıca, URL’leri diğer platformları gizleyerek veya URL’nin oluşmasını önlemek için ‘.’ işareti veya “nokta” anlamına gelen “dot” kelimesini kullanan veya yasaklanmış bir sosyal medya platformundaki kullanıcı adının ekran görüntülerini paylaşan ve bu şekilde bu politikayı aşmaya çalışan kullanıcılara karşı işlem yapılacak.

Twitter, Mastodon bağlantılarını yasaklamış ve kullanıcıların bunları platform düzeyinde yayınlamasını engellemişti. Birkaç Mastodon sunucusuna veya siteye bir bağlantıyı tweet atmaya çalışmak, “Bu bağlantı Twitter veya ortaklarımız tarafından potansiyel olarak zararlı olarak tanımlandığı için bu isteği tamamlayamıyoruz” şeklinde Türkçeleştirilebilecek bir hata mesajıyla sonuçlanıyor. Twitter’ın bir süre sonra yasaklı platformlardan bağlantıları da benzer bir şekilde devre dışı bırakıp bırakmayacağı belli değil, ancak bu haberin yayına hazırlandığı sırada, kullanıcıların hâlâ tweet’lerinde bu sosyal ağlardaki sayfalara bağlantı verebilecekleri görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER