Teknoloji

Twitter’dan devlet yetkilileri ve medya kuruluşları için özel etiket

Twitter'dan devlet yetkilileri ve medya kuruluşları için özel etiket

Twitter platform üzerinde yaptığı iyileştirmelere bir yenisini daha ekledi. Bir Twitter hesabının etiketlenmesine yönelik iki yeni kriter geldi.

Bundan böyle önemli konumdaki devlet görevlileri ve devlet destekli medya kuruluşları için özel tanımlayıcı etiketler kullanılacak. Aynı zamanda medya kuruluşlarıyla bağlantılı üst düzey çalışanlar da hesaplarında bu tanımlayıcı etiketleri görecek. Twitter, dün itibarıyla bu tarz hesaplar için işaretlemeleri kullanmaya başladı.

Twitter’ın konuyla geçtiği tweetlerde ve blog yazısında iki grup için özel etiketlerin tanımlandığı belirtiliyor:

  • Dışişleri bakanları, kurumsal oluşumlar, büyükelçiler, resmi sözcüler ve önemli diplomatik liderler dahil olmak üzere kilit hükümet yetkilileri. Şu anda, yurtdışında devletin resmi sesi olan üst düzey yetkililere ve kurumlara odaklanıyoruz.
  • Devlete bağlı medya kuruluşları, baş editörleri ve / veya kıdemli personeli.

Twitter şu anda sadece ABD, Birleşik Krallık, Çin, Fransa ve Rusya olmak üzere beş ülkedeki kişi veya gruplara ait hesaplarda söz konusu etiketleri kullanıyor. Ayrıca sosyal medya devi, tavsiye bazlı algoritması üzerinden devlet destekli medya kuruluşlarının hesaplarından gönderilen tweet’leri veya bu hesapları ön plana çıkarmayacağını da söyledi. Hesapları etiketlenen kullanıcılar bilgilendirilecek ve herhangi bir hatanın bulunması durumunda onlara itiraz ve düzeltme hakkı tanınacak.

İLGİLİ HABERLER