Teknoloji

Twitter davranış kurallarını kullanıcılarına daha açık biçimde gösterecek

btk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitterTwitter, trollerin yarattığı “zehirli” ortamı düzeltmek için somut ve işe yarar bir adım atmadığı gerekçesiyle uzun süredir eleştiriliyor. Bu eleştirileri ortadan kaldırmak için farklı yaklaşımları deneyen mikro blog servisi, geçtiğimiz ay profesyonel araştırmacıların da yardımıyla kötü davranışın ölçümü ve kötü davranışla mücadele konusunda daha aktif bir tavır takınacağını açıklamıştı. Şirket bu planı doğrultusunda platformu için belirlediği davranış kurallarını daha görünür hâle getirmeye hazırlanıyor.

Şirketin CEO’su Jack Dorsey, Susan Benesch ve J. Nathan Matias tarafından yönetilen bir ekiple birlikte bir test çalışması gerçekleştireceklerini açıkladı. Araştırmacılar ise kurumlar kurallarını açık biçimde yayınladığında insanların bu kurallara uymaya daha meyilli olduğunun araştırmalarla kanıtlandığına dikkat çekti. Mikro blog servisi de bu bulgu doğrultusunda kurallarını daha görünür hâle getirecek ve bunun kullanıcılarının davranışı üzerindeki etkisini test edecek.

Testin tam olarak nasıl bir mekanizma çerçevesinde gerçekleştirileceği bilinmiyor. Araştırmacılar sonuçların güvenilirliğini riske atmamak adına detaylı biçimde bilgi veremeyeceklerini belirtirken, iki üniversitenin etik komitesinin teste onay verdiği ifade edildi. Buna ek olarak, testin taslağının üçüncü taraf bir kuruluşla hazırlandığı ve sadece anonimleştirilmiş veriler üzerinde çalışma yapılacağı belirtildi.

Twitter kullanıcılarının taciz ve yanlış bilgi konusundaki şikayetlerinin ardından platformunu geliştirmeye yönelik planlarını açıklamıştı. Son zamanlarda kamuoyunun sosyal medyaya yönelik öfkesinin merkezinde Facebook olsa da, Twitter da öfkeden nasibini almıştı. Özellikle geçtiğimiz hafta YouTube’un genel merkezine düzenlenen silahlı saldırı sırasında yayılan yalan haberler nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalan mikro blog servisi, bu eleştirilerin ardından kendisini savunmak için bir açıklama yayınlamıştı.

İLGİLİ HABERLER