Teknoloji

Twitter Dasient’i satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, zararlı yazılım düşmanı çalışmalarıyla bilinen Dasient’i satın aldığını açıkladı. Dasient’in gerçek zamanlı link kontrol sistemi, URLleri zararlı yazılımlara ve diğer online tehditlere karşı tarama hizmeti veriyor. Twitter’ın bu hamlesi, sosyal ağı daha güvenli hale getirmek adına atılan adımlardan biri olarak değerlendiriliyor. Anlaşmanın koşulları ise henüz açıklanmış değil. Dasient’in teknolojisi, web adreslerini ve sitelerini zararlı içeriği önlemek adına tararken, web tabanlı reklam servislerini de zararlı yazılımlardan koruyor.

Dasient’in satın alınması, Twitter’ın yakın zamanda güvenlikle ilişkili olarak gerçekleştirdiği tek alım değil. Şirket, 2011’in kasım ayında Android güvenliği ve şifreleme uygulamaları üzerinde uzmanlaşmış olan, Whisper Systems’ı satın almıştı. Whisper Systems’ın teknolojisinin hangi alanda kullanılanacağına dair ise şimdilik bir ipucu yok.

Dasient’in teknolojisinin kullanılacağı alanları öngörmek ise ziyadesiyle kolay. Twitter, sahte hesaplar tarafından, URL kısaltıcıları kullanılarak maskelenen zararlı linklerle uzun süredir mücadele ediyordu. Dasient’ten yapılan açıklamada, şirketin sahip olduğu teknolojinin, dünyanın en büyük gerçek zamanlı bilgi ağının kullanımına adapte edeceği belirtildi.

Dasient, 2008 yılında, aralarında Google ve McAfee gibi firmalarının eski çalışanlarının olduğu bir ekip tarafından kurulmuştu.

İlgili – Dasient

İLGİLİ HABERLER