Teknoloji

Twitter’ın danışmanları Twitter’dan şikayetçi

twitter microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, Güven ve Emniyet Kurulu adını verdiği danışma kurulunu bundan üç yıl önce kurmuştu. Kurulun platformu saran taciz ve kötü muameleyle mücadele etmesi amaçlanmıştı. Wired‘da yayınlanan bir habere göre, kurulda işler pek yolunda gitmiyor.

Kurul üyeleri tarafından Twitter’ın üst yönetimine gönderilen mektupta şirketin artık kuruldan gelen tavsiyeleri dikkate almadığına dikkat çekildi. Mektupta Twitter’ın üyelerden gelen mesajlara aylar boyunca geri dönüş yapmadığı belirtildi.

Kurul üyeleri, Twitter’ın politika veya ürün değişiklikleri konusunda kurula önceden bilgi vermeyi bıraktığını ve bu durumun basından gelen demeç taleplerinde kendilerini zor durumda bıraktığını dile getirdi. Üst yönetimle kurul arasındaki iletişim eksikliği “utanç verici” olarak tanımlanırken, bazı üyeler kurulun gelecek vizyonunu tartışmak için CEO Jack Dorsey’den randevu istedi.

Twitter Güven ve Emniyet Kurulu’nu 2016’da kurmuştu

Twitter, Güven ve Emniyet Kurulu’nu 2016’da faaliyete geçirmişti. Şirketin bu kararında kötü muameleye yönelik şikayetlerin artması etkili olmuştu. Twitter’ın kurul için çizdiği yol haritası bir süre işlese de, şirket bir süre sonra önemli kararları yeniden kurula danışmadan almaya başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER