Teknoloji

Twitter’dan takipçi peşinde koşanları durduracak değişiklik

twitter microsoft

Twitter kullanıcıları daha önce bir günde 1000 hesabı takibe alabiliyordu. Mikro blog servisi, istenmeyen içeriklerin yayanlarla mücadele etmek amacıyla bu sayının 400’e indirildiğini açıkladı. Söz konusu değişiklik, Twitter’ın resmi güvenlik hesabı aracılığıyla duyuruldu. Bu değişikliğin Twitter’daki takipçi sayılarını artırmak için çeşitli numaralar deneyenleri etkileyeceğini görmek de çok zor değil.

Twitter’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, günlük takip sınırını 1000’den 400’e çekilmesiyle birlikte istenmeyen mesaj yayanların yavaşlatılması amaçlanıyor. İstenmeyen mesaj yayanlar genellikle çok sayıda kişiyi otomatik olarak takip ediyor ve bu kişilerin de kendilerini geri takip etmesiyle takipçi kazanıyor. Mikro blog servisi, yeni sınırının bu hesaplarının operasyonunu daha zahmetli ve masraflı hâle getireceğinin altını çiziyor.

Twitter’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, sınırın neden 400’e çekildiği konusuna da açıklık getirildi. 400’ün hem ilgi çekici hesapları takibe alma hem de istenmeyen mesaj yayan hesapları engellemek için uygun bir sınır olduğu belirtilirken, her gün 400 kullanıcıya hesapların yarısının da sürekli olarak takibe alıp bırakma işlemini yaptığına dikkat çekildi.

Twitter kullanıcılarının yüzde 99.87’sinin yapılan kural değişikliğinden etkilenmeyeceğinin de altı çizildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER