Manşetler

Twitter daha fazla emoji tepkisini test ediyor

apple twitter

twitter-iphone-logo-230315

Twitter bir iki hafta önce favorilere ekleme anlamına gelen yıldız ikonunu beğenme anlamına gelen kalp işaretiyle değiştirmişti. İnsanlar çoğu şeye şikayet ettikleri gibi Twitter’ın bu hamlesinden de çoğunlukla memnun olmadılar ve şikayet ettiler. Ancak bazıları bunu yaparken doğru noktalara dikkat çektiler. Örneğin “beğenme” fiili Facebook tarafından, kalpler de Instagram tarafından kullanılıyordu. Ayrıca bir yıldız yerine bir kalbe tıklatmak çoğu durumda daha farklı ve çoğunlukla daha az uygun düşen yerlere doğru gidebilirdi. Twitter buna kesin çözüm bulmak amacıyla diğer emoji tepkilerini de test etmeye başladı.

Ninji rumuzlu bir Twitter kullanıcısı yenilikleri fark eden ilk kullanıcılardan biri oldu. Kalp ikonunun üstünde beliren bir pop-up menü üstünde daha fazla emoji seçeneğinin yer aldığı ekran görüntülerinden anlaşılıyor.

Söz konusu emoji alternatifleri henüz bütün kullanıcılara sunulmuyor. Ancak aynı kullanıcı tarafından daha sonra paylaşılan bir tweet’te söz konusu özelliğin sadece geliştiricilere ve iOS uygulamasında açık olduğu belirtiliyor. Bunun da ötesinde, farklı emoji tepkileri henüz bitmiş değil. Emojilerin yer aldığı menü gösterilse de, bir tanesini seçmek menünün kendiliğinden kapanmasına neden oluyor. Sonuçta kullanıcı yeni emojiler eklemek yerine sadece kalp sayısına bir yenisini eklemiş oluyor.

Twitter’ın test ettiği emoji tepkileri özelliğinin resmi Twitter uygulamasına gelip gelmeyeceği şu an için bilinmiyor. Emojiler ve kalp ikonu hakkında kullanıcılar kutuplaşmış durumda. Bazıları bunları aptalca ve gereksiz bir değişiklik olarak görürken, diğerleri bir yıldız veya kalp işareti yerine farklı bir emoji ile tepki vermenin daha heyecan verici olduğunu düşünüyor.

İLGİLİ HABERLER