Teknoloji

Twitter daha dostane sohbet ortamı sağlayacak yeniliklerin testine başlıyor

btk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter bundan birkaç ay önce platformda daha sağlıklı bir diyalog ortamının oluşması adına yeni özellikler sunacağını açıklamıştı. Engadget‘ta yer alan habere göre, söz konusu özellikler kısa süre içinde bir grup kullanıcı tarafından test edilmeye başlayacak.

Mikro blog servisi, söz konusu özelliklerle ilgili ilk detayları geçtiğimiz ekim ayında paylaşmıştı. Bir kullanıcının “çevrimiçi” olduğunu gösteren varlık işaretleri kullanmaya hazırlanan şirket, bir yandan da karşılıklı sohbeti artırmak için “sohbet başlatıcı” olarak tanımlanan tweetleri test edecek. Kullanıcıların profil resimlerinin yanında gösterilen Slack’tekine benzer durum güncellemeleri de Twitter’ın tepki ölçeceği özellikler arasında bulunuyor.

Mikro blog servisi, planladığı değişikliklerle kullanıcıları arasında pozitif etkileşimi artırmayı ve platformdaki nefret söylemini ve tacizi aşağıya çekmeyi amaçlıyor. Yapılacak değişiklikler tacizle mücadele için tek başına yeterli olacak gibi görünmese de, daha dostane iletişim için bir bağlam sağlama potansiyeli taşıyor.

Twitter bu yenilikleri herkese açık biçimde test edeceği zaman konusunda şimdilik kesin bilgi vermese de, dileyen herkesin test sürecine katılmak için başvuruda bulunabileceğini belirtti. Ancak bu durum tüm başvuruların kabul edileceği ve herkesin testlerde rol üstlenebileceği anlamına gelmiyor. Sadece birkaç bin kişinin test sürecine dahil edileceği belirtilirken, katılımcıların yeni özellikleri takipçileriyle gerçek zamanlı olarak değerlendirebileceği ifade edildi. Şirket yeniliklerin geniş ölçekli dağıtımına da gelecek geri bildirimler doğrultusunda karar verileceğinin altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER