Teknoloji

Twitter DAEŞ ile bağlantılı 125 bin hesabı askıya aldı

twitter çift aşamalı doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter

Twitter terör gruplarıyla ilişkili hesaplara karşı yürüttüğü mücadele hakkında daha detaylı bilgiler paylaştı. Konuyla ilgili olarak bir blog yazısı yayınlayan şirket DAEŞ gibi aşırı şiddet yanlısı terör örgütleriyle ilişkili hesaplara karşı verdiği savaş hakkında bazı detayları verdi. Sosyal ağ bu hesaplara karşı şikayetlere daha fazla eğildiğini, aynı zamanda bu tarz şiddet yanlısı hesapların tespit edilmesi için spam karşıtı araçlara başvurduğunu söylüyor.

Şirket bu taktikler sayesinde geçen yılın ortalarından bu yana 125 binden fazla hesabın tehdit veya terörü destekleme gibi suçlar nedeniyle askıya alındığını iddia ediyor. Yazıda sonuçların çoktan görülmeye başladığı, askıya alınan hesapların sayısının arttığını ve bu tür aktivitelerin Twitter’dan uzaklaşmaya başladığını belirtiyor.

Bu hamle Twitter’ın son zamanlarda Amerikan devlet yetkililerinden yoğun eleştiri görmeye başladığı, DAEŞ ile ilintili hesapların peşine düşmekte yeterli şekilde davranmadığı şeklindeki suçlamaların yöneltilmeye başladığı bir ortamda geldi.

Twitter çeşitli suçlamalarla uğraşıyor

Şirket şu sıralar kocası DAEŞ bağlantılı bir hesaba sahip grup tarafından Ürdün’de öldürülen kadının açtığı davayla uğraşıyor, örgütün gücünün artmasından finansal açıdan sorumlu tutuluyor. Aynı zamanda sosyal ağ şirketi bazı hesapları askıya almakta aşırı agresif davrandığı nedeniyle de eleştiriliyor. Geçen yılın sonlarında Arap Baharı savunucusu bir aktivistin hesabı yanlış anlama sonucunda askıya alınmıştı.

İLGİLİ HABERLER