Bilim

Twitter COVID-19 aşısıyla ilgili yanlış bilgileri etiketleyecek

twitter covid-19
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter COVID-19 aşılarıyla ilgili yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek adına yeni kuralları uygulamaya koyuyor. Bu yeni kurallar çerçevesinde şirket, yanlış bilgi barındıran tweet’leri “yanıltıcı” olarak etiketleyecek. Buna ek olarak, kuralları defalarca yok sayan hesaplar engellenecek.

Twitter daha önce aşılarla ilgili zararlı ve yanlış bilgileri yasaklamıştı. “Aşılar zararlıdır” veya “Aşı olmak gereksizdir” gibi açıklamalara platformda zaten izin verilmiyor. Yeni kurallara göre, COVID-19 aşılarıyla ilgili yanlış bilgi barındıran tweet’ler açık biçimde “yanıltıcı” olarak etiketlenecek. Bu kuralı sürekli olarak ihlâl edenlere de, yukarıda da belirttiğimiz gibi, daha sıkı yaptırımlar uygulanacak.

Yeni etiketler, Twitter’ın seçim döneminde kullandığı etiketlere benzer olacak. Etiketlerde “Bu tweet yanıltıcı. COVID-19 aşılarının pek çok için neden güvenli olarak değerlendirildiğini öğrenin” ifadesi yer alacak. Etiketlenen tweet’ler başkaları tarafından retweet edilemeyecek. Ancak tweet’leri alıntılamak mümkün olacak. Etiketlerde kullanıcıları resmi bilgilerin bulunduğu Twitter Anları’na yönlendiren bağlantılar da olabilecek.

Twitter, COVID-19 aşılarına dair yanlış bilgilere karşı savaş açan tek sosyal ağ değil. Facebook da bir süre önce COVID-19 aşılarıyla ilgili yanlış bilgilere yasak getirmişti. TikTok ve YouTube da bu konuda önlem alan platformlar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER